Nadareni Hercegovac

Dinamo produžio ugovor s talentiranim braničem

Šutalove igre očito nisu prošle nezapaženo te je Dinamo odlučio honorirati činjenicu da je Šutalo ušao u krug igrača za koje postoji sve veći interes inozemnih klubova.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački Dinamo je jutros prije treninga produžio ugovor s Josipom Šutalom, 22-godišnjim centralnim braničem i U-21 reprezentativcem Hrvatske koji je u ovoj sezoni ostavio izuzetan dojam svojim igrama u posljednjoj liniji obrane prvaka Hrvatske.

Iako je imao važeći ugovor još tri godine, Šutalove igre očito nisu prošle nezapaženo te je Dinamo odlučio honorirati činjenicu da je Šutalo ušao u krug igrača za koje postoji sve veći interes inozemnih klubova.

Riječ je o višegodišnjem ugovoru sa znatnom povoljnijim financijskim uvjetima za igrača.

Rođen u Čapljini, Šutalo je preko Neretve iz Metkovića stigao u nogometnu školu kluba iz Maksimira u dobi od 14 godina. Prošao je sve selekcije a izuzetno važno za njegov razvoj bila je posudba u Pulu gdje je u dresu Istre dobio kontinuitet nastupa i samopouzdanje.

Po povratku u Maksimir izborio se za mjesto u prvoj momčadi nakon europskih kvalifikacija. U skupini je odigrao sve utakmice osim gostovanja kod Genka a sudjelovao je u oba dvoboja sa Sevillom.

U HNL-u Šutalo ima 17 nastupa u ovoj sezoni i dva gola koja je postigao H. Dragovoljcu i Rijeci.

Nedavno je trener Modrih kazao kako očekuju da bi Josip Šutalo uskoro mogao postati A reprezentativac što je bio pouzdan znak da mu u Dinamu spremaju novi ugovor koji je realiziran u srijedu ujutro potpisom u Modrom salonu.

Kopirati
Drag cursor here to close