Pojačanje

Dilaver: Došao sam iz Dinama zbog Jakirovića

Donedavni igrač Dinama, s kojim je raskinuo ugovor, u Rijeku je tako stigao kao slobodni igrač i potpisao vjernost na godinu i pol dana.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2022. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emir Dilaver novi je igrač Rijeke, treneru Sergeju Jakiroviću tako je ispunjena još jedna igračka želja u vidu pouzdanog i iskusnog stopera s karakterom.

Donedavni igrač Dinama, s kojim je raskinuo ugovor, u Rijeku je tako stigao kao slobodni igrač i potpisao vjernost na godinu i pol dana, prenose Sportske novosti

Dilaver, koji je svoje najbolje partije u modrom dresu pružao pod vodstvom Nenada Bjelice i u čijoj je momčadi bio neizostavan član, kod trenera Čačića pao je u drugi plan i svoje je prilike skupljao na kapaljku. S obzirom na to da mu je ugovor isticao krajem sezone, 31-godišnji Dilaver nakon dogovora s Dinamom svoj nogometni put nastavlja u drugoj sredini, na Kvarneru. Prvi dojmovi su mu i više nego dobri.

"Ovo što sam vidio do sada, kako kamp izgleda, kakva je sve infrastruktura, stvarno nevjerojatno. Vidio sam i krio komoru, u Hrvatskoj je nisam vidio nigdje. Nisam znao da je ovako dobro kada sam tu dolazio samo na utakmice, kada smo trebali igrati protiv Rijeke i mislim da je sve ovo stvarno odlično", kazao je u uvodu austrijski internacionalac rodom iz Tomislavgrada.

Ukratko je prokomentirao i završenu polusezonu svoje nove momčadi, koju bi na Kvarneru svi najradije – zaboravili.

"Rijeka je trenutno puno ispod svoje razine, imali su čak i dosta kvalitetnih igrača, samo je to trebalo izvući iz njih. Osim toga, u kadru je bilo puno igrača kao i dosta povrijeđenih igrača, sigurno je i sve to utjecalo na izvedbe. S novim trenerom mislim da će to puno, puno bolje izgledati", dodao je Dilaver.

Iskusni stoper jasno je kazao zašto je baš Rijeku izabrao za nastavak svoje nogometne karijere.

"Radi trenera, znam kako je radio u Gorici, poštovao sam ga i tada iako smo imali jedan sukob, ha, ha... Baš radi njega sam došao ovdje jer vjerujem u njega, a znam kako je radio i u Zrinjskom. Kada me nazvao, znao sam odmah da je to - to. Volim igrati, da kažem “raditi” nogomet s dobrim ljudima i s ljudima koji su pošteni, ja mislim da je to ovdje slučaj", kazao je Dilaver za kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close