Utakmica je nastavljena ali..

VIDEO I Derbi u Crnoj Gori prekinut na skoro sat vremena zbog navijača

Pri vodstvu 1:0, gostujući navijači su krenuli s ubacivanjem baklji u teren. Poznatiji kao Varvari, navijači Budućnosti, bacili su veći broj pirotehnike prema zelenom travnjaku, što je uzrokovalo prekid utakmice.
Sport / Nogomet | 10. 04. 2024. u 01:15 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski derbi između Dečića i Budućnosti, odigran u utorak navečer, završio je bez pobjednika. Konačan rezultat bio je 1:1, strijelci su bili Matić za domaće te Despotović za goste.

Puno nervoze, tenzija i grubih startova obilježili su susret prve dvije momčadi crnogorske lige. Domaći su poveli u 10. minuti, a pogodio je Bojan Matić. Srpski napadač stigao je u redove Dečića krajem veljače, a u 10 ligaških nastupa upisao je osam pogodaka.

Uslijedio je prekid

Pri vodstvu 1:0, gostujući navijači su krenuli s ubacivanjem baklji u teren. Poznatiji kao Varvari, navijači Budućnosti, bacili su veći broj pirotehnike prema zelenom travnjaku, što je uzrokovalo prekid utakmice. Potom je reagirao delegat utakmice. Odlučio je poslati igrače u svlačionicu sve dok se ne isprazni tribina na kojoj su se nalazili Varvari odgovorni za nered na terenu.

Kapetani obje momčadi su preklinjali delegata da se utakmica nastavi, no on se oglušio na njihove zamolbe.

Igrač poludio na delegata

Bijesan je posebno bio igrač Budućnosti, Petar Grbić, koji je stao u zaštitu svojih navijača i ušao u raspravu s delegatom:

"Derbi bez naših navijača da se igra, to se ne može dozvoliti, da ti odmah kažem. Ima mnogo gorih situacija. Nikoga baklja nije pogodila, nemoj da prazniš tribinu. Napravite kaos od svega, ionako pravite kaos. Oni biraju gdje će igrati, kada i na kojem terenu. Nemojte praviti kaos od derbija", nezaustavljiv je bio igrač Budućnosti i dao do znanja delegatu kako derbi bez navijača nema svrhu

"Što ćete napraviti, isprazniti tribinu da igramo bez navijača? Da igramo bez naših navijača derbi utakmicu za titulu?" ljuto je prišao Grbić delegatu, ali pomoći mu nije bilo. Moralo se čekati pražnjenje gostujuće tribine kako bi se utakmica nastavila.

Gosti su mogli i do potpunog preokreta

U konačnici je Budućnost došla do izjednačenja, pogodio je Đorđe Despotović. Srpski napadač ušao je početkom drugog dijela, a lijepim pogotkom u 64. minuti je postavio konačan rezultat. Ovo je treća uzastopna utakmica Despotovića da pogađa protivničke mreže.

Mogli su gosti i do punog plijena u samoj završnici. Petar Grbić se u trku za loptom s kapetanom domaćih, Jonathanom Dresajom, srušio i tražio najstrožu kaznu, ali sudac je pokazao da se igra dalje.

Ovim je remijem Dečić zadržao prednost od tri boda viška na prvenstvenoj ljestvici nad ekipom Budućnosti sedam kola prije kraja. Vodeća momčad lige ima 54 boda, Budućnost je na 51, a Sutjeska će se isto pitati nekih stvari. Oni imaju 49 bodova te su itekako u igri za prva dva mjesta i izlazak u europske kvalifikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close