Dejo još jednom o sukobu s Osimom

VIDEO I Savičević: Osimu sam oprostio, ali me je kasnije opet razočarao

U intervjuu za Mondo otkrio je i detalje sukoba s Ivicom Osimom. Kada je Savićević bio u naponu snage, tijekom SP-a u Italiji 1990., tadašnji izbornik Jugoslavije forsirao je 11 godina starijeg Safeta Sušića. Zbog toga su se posvađali i nisu govorili
Sport / Nogomet | 24. 02. 2023. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dejan Savičević je prije početka SP u Italiji bio u odličnoj formi to je činjenica. Sa Zvezdom je uzeo duplu krunu, protiv Kölna je par mjeseci ranije odigrao fenomenalnu partiju, te je pomogao mladoj reprezentaciji Jugoslavije da izbori plasman u finale Europskog prvenstva u Parmi, mjesec dana prije početka Svjetskog.

Video: Savičević protiv Italije U21

Međutim, Ivica Osim je odlučio u kvalifikacijski ciklus krenuo sa Sušićem koji je u tom trenutku igrao za PSG, a reprezentacija se našla u istoj skupini upravo sa Francuskom. I upravo je Sušić u tom ciklusu odigrao dvije najbolje partije kontra Francuske. Međutim, u toj prvoj utakmici na tadašnjem JNA Savićević je ušao u u 69. minuti ušao sa klupe, kod vodstva Francuske 1:2 i također je dao svoj doprinos trijumfu.

Video: Savičević protiv Francuske 

Činjenica jeste da je Savičević imao malu minutažu u Italiji, baš kao i recimo Prosinečki, Jarni, Bokšić, Pančev, jer je jednostavno Osim igrao na iskustvo igrača poput Sušića, Vujovića i još nekih drugih igrača. Neki jesu poput Savičevića bili u sukobu s Osimom, jer je Dejo bio takav, drugi nisu.

U intervjuu za Mondo otkrio je i detalje sukoba s Ivicom Osimom. Kada je Savićević bio u naponu snage, tijekom SP-a u Italiji 1990., tadašnji izbornik Jugoslavije forsirao je 11 godina starijeg Safeta Sušića. Zbog toga su se posvađali i nisu govorili.

"Safeta Sušića sam stavio u idealnu momčad igrača s kojima sam igrao. To je najbolji odgovor svima koji misle da je moj sukob s Osimom i želja da igram bila izraz nepoštovanja prema Papetu Sušiću. Ako ga stavljam u svojih Top 11, znači da ga iznimno cijenim i smatram jednim od najboljih igrača s ovih prostora. Ali, '90. sam bio bolji od njega. Na Svjetskom prvenstvu u Italiji on je imao 35 godina, a ja 24", prisjeća se Savićević i otkriva:

"Osimu sam oprostio i pokajao se zbog toga. Bato Bulatović me je nagovorio da odemo zajedno na večeru nakon finala Kupa prvaka u Ateni 1994. Osim je tada vodio Panathinaikos, poklonio sam i dres njegovom sinu i uspostavili smo korektan odnos. Ali onda mi se smučio kada je izjavio da ga je Arkan pritiskao da me forsira u reprezentaciji Jugoslavije. To je najveća glupost koju sam čuo u životu i ne mogu si oprostiti što sam poslušao Batinu molbu."

Kopirati
Drag cursor here to close