Tuzla pod Bijelim brijegom

Derbi polusezone: "Zasluženo smo na vrhu i mi i Tuzla"

U derbiju 24. kola u subotu (17 sati, Arena Sport) vodeći Zrinjski dočekat će drugoplasiranu Tuzlu.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2022. u 11:44 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudar Zrinjskog i Tuzla Cityja u 24. kolu Premijer lige je derbi po svemu - i po poziciji na ljestvici, kvaliteti ekipa, pa i trenutačnoj formi. I dok je Zrinjski u nevjerojatnom nizu od 13 uzastopnih pobjeda, i Tuzla je u zadnjih 11 prvenstvenih kola samo jednom izgubila. Upravo od Zrinjskog.

"Tuzla je odmah ispod nas i to posve zasluženo. Dobra ekipa s dobrim trenerom. Imaju odličnih pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Dvaput smo igrali s njima, ovdje smo se uspjeli spasiti poraza, a tamo smo došli do pobjede kojom smo se odvojili od njih", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović pred utakmicu koja se igra u subotu u 17 sati.

"S obzirom na vremenske (ne)prilike bit će važno prilagoditi se uvjetima, a nadam se da ćemo uspjeti, dobro se prezentirati i doći do pobjede kojom bi došli korak do titule". 

Koliko god to bizarno zvučalo, Tuzla je najbliži pratitelj Zrinjskom, iako zaostaje ogromnih 16 bodova.

"Stvorila se velika razlika, ali morala se stvoriti kada pobjeđuješ u serijama. Sasvim smo zasluženo tu gdje jesmo, s obzirom na ono što smo pokazivali", dodao je Jakirović.

Zrinjski je po svemu najbolja ekipa u Premijer ligi, ali Tuzla je, također po svemu, odmah ispred svih ostalih.

"Imaju stvarno odlično društvo igrača. Imaju Krpića koji je drugi strijelac lige. Oko Doffoa se sve vrti, a Nsue i Vukušić su ozbiljna imena i u širim okvirima. Dobro je za nas što ne igra Džafić, njihov možda i najučinkovitijih igrača koji im daje dodatnu kvalitetu. Ali imaju oni još igrača koji im daju potrebnu kvalitetu".

 
Čini se da se u Tuzli ne opterećuju Zrinjskim, za kojeg smatraju da je neuhvatljiv, ali Jakirovića to ne zavarava.
 
"Normalno da im je fokus na Europu i na Kup, što je apsolutno razumljivo, jer nadaju se trofeju koji im je sada nadohvat ruke. Možda sam dosadan jer isto ponavljam, ali mi gledamo samo sebe i ako smo pravi, obično nemamo problema. Ali, prirodno je da će doći s namjerom da nas pobijede, da prekinu naš niz".
 
Jakirović kaže da je stanje u njegovoj ekipi dobro, iako će trojica sigurno izostati.
 
"Hadžić i Bojo imaju problema s koljenima, s ozljedama koje su ih i prije mučile. Dobivamo različita mišljenja, ali sigurno mjesec dana neće biti u konkurenciji, a onda ćemo odlučiti što raditi, da li da idu na operaciju ili nešto alternativno. Juranović i dalje radi po posebnom programu, a svi ostali su na dispoziciji". 
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close