Petica Borussia, siguran Bayern

Demirović strijelac, veliki povratak Leipziga

Kada jedna momčad ima tri gola prednosti u 73.minuti, sve osim pobjede iste je senzacija. Međutim, Augsburgu ta tri gola nisu bila dovoljna, iako se činilo kako imaju pod kontrolom.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2022. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon subotnjih utakmica u Bundesligi, Bayern je došao na bod zaostatka vodećem Union Berlinu koji ima utakmicu manje.
Do šestog trijumfa u prvenstvu, Bayern je došao u gostima kod Hoffenheima. Većinu posla, rezultat je pokazao gosti su obavili u prvom dijelu. Strijelci za prvake bili su Jamal Musijala u 18. i Eric Maxim Chupo-Moting u 38. minuti.

S pet golova u protivničkoj mreži Borussia je iz Dortmunda ispratila Stuttgart. Jude Bellingham je bio u centru pažnje, zabio je dva komada. Prvi na otvaranju utakmice u drugoj, drugi nakon osam minuta igre u nastavku. Između njegova dva gola došao je jedan onaj Niklasa Sulea u 13.minuti i onaj Giovannia Reine u samom finišu prvog poluvremena. Konačnih 5:0 postavio je Yusuf Mukoko u 73. minuti. Borussia je šestom pobjedom u prvenstvu došla do 19 bodova i nalazi se na četvrtom mjestu.

Kada jedna momčad ima tri gola prednosti u 73.minuti, sve osim pobjede iste je senzacija. Međutim, Augsburgu ta tri gola nisu bila dovoljna, iako se činilo kako imaju pod kontrolom. Mergim Berisha je načeo goste u 34.minuti s bijele točke.

Ermedin Demirović je potvrdio svoju sjajnu formu novim golom, petim ove sezone za 2:0 nakon 51 minute igre. Nakon gola
Rubena Vargasa u 64. minuti činilo se kako je priča završena u ovom susretu, ali gosti su očito imali neke druge planove. Stvari su se počele komplicirati kada je Iago u dvije minute zaradio dva žuta kartona, pa su gosti nekako dobili krila.

Silva postiže gol za 3:1, ali to je još uvijek poprilično daleko od preokreta koji će doći u samom finišu. Onda je Christopher Nkunku efektno pogodio iz slobodnog udarca, prije nego što će u sljedećoj minuti zbunjene domaće dodatno šokirati Novoa Ramos.

Bayer Leverkusen i Wolfsburg su remizirali odigravši 2:2. Domaći su već u 10. minuti promašili 11-erac, da bi u 17. poveli. Wolfsburg je sve okrenuo te u 53. vodio 1:2, zahvaljujući autogolu Andrichu odnosno Arnolda. Na kraju je bod slabom Bayeru ove sezone spasio Frimpong.

Freiburg je opravdao očekivanja protiv Werdera koji je već od 14. minute imao igrača manje, isključen je Friedl. Ipak, tek u drugom dijelu domaći su kapitalizirali igrača više preko Kublera i Grifa.

Kopirati
Drag cursor here to close