Bayern još nije prvi

Petica Bayerna, Union Berlin čuva vrh

Momčad Ursa Fischera je u prvom kolu u gradskom derbiju porazila Herthu sa 3:1, potom su u trećem kolu srušili RB Leipzig sa 2:1, u petom kolu je uslijedio remi protiv prvaka Bayerna sa 1:1, a sada i slavlje protiv doprvaka Borussie Dortmund 2:0.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2022. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset kola je odigrano u Bundesligi, Union Berlin i dalje drži vrh tabele. Ima četiri boda više od Bayerna, od kojeg nije poražen, baš kao što nije poražen od Borussie Dortmund. Bila je to već četvrta velika utakmica u kojoj Union Berlin ostao neporažen premda je igrao protiv favorita.

Momčad Ursa Fischera je u prvom kolu u gradskom derbiju porazila Herthu sa 3:1, potom su u trećem kolu srušili RB Leipzig sa 2:1, u petom kolu je uslijedio remi protiv prvaka Bayerna sa 1:1, a sada i slavlje protiv doprvaka Borussie Dortmund 2:0.Domaćini su poveli u osmoj minuti golom Haberera koji je iskoristio veliku grešku golmana momčadi iz Dortmunda. Isti igrač je ponovo na sceni u 21.minuti, postiže svoj drugi gol za kraj priče.

Nakon poraza u Beogradu od Partizana, Köln se opravio teško izborenom pobjedom nad Augsburgom 3:2.Gosti su poveli u 14. minuti golom Floriana Niederlechnera, no Koln je uspio okrenuti rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Steffen Tigges (47, 81) i Denis Huseinbašić (61). Daniel Caligiuri je u 68. smanjio na konačnih 3:2.

Na kraju programa u ovom desetom kolu, Bayern je deklasirao Freiburg 5:0.Premda je Freiburg ovo kolo dočekao na drugom mjestu ljestvice, Bavarci nisu imali većih problema. Nakon nešto manje od sat vremena igre bilo je 4:0 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Do kraja susreta Mark Flekken je ukupno pet puta morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Golove za momčad njemačkog prvaka zabili su Serge Gnabry (13), Eric Maxim Choupo-Moting (33), Leroy Sane (53), Sadio Mane (56) i Marcel Sabitzer (80).

Kopirati
Drag cursor here to close