Premier League

De Bruyne donio preokret i pobjedu Cityju, uspješan i Chelsea

Aktualni engleski i europski nogometni prvak Manchester City došao je do pobjede 3-2 na gostovanju kod Newcastle Uniteda, a kreator preokreta bio je povratnik u momčad Kevin De Bruyne.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2024. u 22:45 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

City je poveo u 26. minuti odličnim pogotkom Bernarda Silve, koji je petom skrenuo loptu u mrežu nakon ubačaja Kylea Walkera. Newcastle je iz dva kontranapada izvedena u razmaku od dvije minute već prije kraja prvog poluvremena preokrenuo rezultat.

U 35. minuti je Alexander Isak pobjegao gostujućoj obrani i s lijeve strane kaznenog prostora pogodio suprotnu malu mrežicu pokraj nemoćnog vratara Ortege koji je već u 8. minuti morao zamijeniti ozlijeđenog Brazilca Edersona.

Samo dvije minute poslije po lijevom boku je pobjegao Anthony Gordon i po Isakovom receptu pogodio isti kut za 2-1.

U 64. minuti Pep Guardiola je u igru ubacio Kevina De Bruynea koji se četiri i pol mjeseca oporavljao od ozljede zadnje lože.

Kapetanu belgijske reprezentacije trebala su samo pet dodira s loptom da se upiše u strijelce. Njegov udarac s ruba kaznenog prostora u 74. minuti bio je neobranjiv za domaćeg vratara Dubravku.

Novi trenutak nogometne genijalnosti De Bruyne je imao u prvoj minuti sučevog dodatka, kad je "navođenom" loptom uposlio Oscara Bobba koji je utrčao na rub peterca, sjajno prihvatio loptu, lijevom nogom si ju prebacio na desnu da bi izbjegao istrčalog domaćeg vratara i gurnuo ju u nebranjenu mrežu za konačnih 3-2.

Sažetak utakmice OVDJE

Manchester City se trećom uzastopnom prvenstvenom pobjedom probio na drugo mjesto s 43 boda, dva manje od vodećeg Liverpoola, a jednim više od trećeplasirane Aston Ville.

Sve tri momčadi su odigrale 20 utakmica. Newcastle je s 29 bodova iz 21 nastupa na desetoj poziciji.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 21. kola engleske Premier lige Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Fulham s 1-0 i tako došao do treće uzastopne prvenstvene pobjede.

Jedini gol na utakmici postignut je iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Cole Palmer u četvrtoj minuti dodatka na kraju prvog poluvremena.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Chelsea je ovom pobjedom došao do 31 boda i privremeno skočio na osmo mjesto, između Brightona i Manchester Uniteda koji imaju isti broj bodova, ali uz utakmicu manje. Fulham je s 24 boda na 13. poziciji.

Engleska - 21. kolo

Chelsea - Fulham 1-0 (Palmer 45+4-11m)
Newcastle - Man. City 2-3 (Isak 35, Gordon 37 / B. Silva 26, De Bruyne 74, Bobb 90+1)

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close