Druga Bundesliga

Arminia Bielefeld se nakon jedanaest godina vraća u prvu Bundesligu

Arminiji za titulu u Zweiti treba još jedna pobjeda s obzirom da drugoplasiranom HSV-u bježi osam bodova. Osim Hamburga i Stuttgarta šanse za izravni plasman u Bundesligu ima i Heidenheim, a ako bi se dogodilo veliko čudo, čak i Darmstadt.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2020. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Kicker / Pobjedom nad Dynamo Dresdenom nogometaši Bielefelda osigurali su jedno od dva mjesta koja vode u Bundesligu

Dok u najvišem rangu njemačkog nogometa vlada borba za ostanak, Arminia Bielefeld osigurala je nastup u Bundesligi sljedeće sezone.

Oni su uvjerljivom pobjedom nad Dynamo Dresdenom (4-0) tri kola prije kraja pobjegli drugoplasiranom Stuttgartu na devet bodova uz bolji međusobni omjer čime su definitivno osigurali povratak u elitni rang njemačkog nogometa.

Tamo su posljednji put igrali 2009. godine. 

Arminiji za titulu u Zweiti treba još jedna pobjeda s obzirom da drugoplasiranom HSV-u bježi osam bodova. Osvojili su dosad tri naslova u drugoj Bundesligi, posljednji 1999. godine.

Osim Hamburga i Stuttgarta šanse za izravni plasman u Bundesligu ima i Heidenheim, a ako bi se dogodilo veliko čudo, čak i Darmstadt.

U svakom slučaju, jedan od četiti nabrojana kluba ići će direktno u Bundesligu, uz Arminiju Bielefeld. Treći klub za najviši rang njemačkog nogometa bit će određen u baražu.

U prvoj Bundesligi vlada pravi kaos u borbi za ostanak. Paderborn je tri kola prije kraja praktički ispao, a za 15. mjesto, koje znači ostanak u elitnom razredu, grčevito se bore Mainz, Fortuna i Werder.

U najboljoj situaciji je Mainz koji ima tri boda više od Werdera i Fortune, ali do kraja su ostala još tri kola i sve se može promijeniti.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close