Drugo kolo Europskog prvenstva

Danas utakmica protiv Danske

"Siguran sam da će djevojke odgovoriti pozitivno i da smo svi spremni za novi izazov. Kao i sve selekcije na završnici Eura, Danska ima veoma kvalitetan tim" kaže izbornik Lucić.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2022. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama drugog kola nastavlja se Europsko prvenstvo za kadetkinje kojem je domaćin BiH. Nakon uvjerljivog poraza od Nizozemske, BiH će danas za protivnika imati jednako kvalitetnu Dansku koja je poražen od Njemačke. Izbornik reprezentacije BiH se obratio novinarima nakon posljednjeg treninga kojeg je selekcija odradila u Vogošći.

"Iskoristili smo ova dva dana da malo osvježimo igračice, ali i da ispravimo greške koje smo pravili u prethodnom meču. Uradili smo koliko smo mogli u ova dva dana između utakmica. Svakako, smatram da sad imamo jedno iskustvo više i da će sutra stvari na tereni izgledati malo drugačije. Siguran sam da će djevojke odgovoriti pozitivno i da smo svi spremni za novi izazov. Kao i sve selekcije na završnici Eura, Danska ima veoma kvalitetan tim. Svaka utakmica je zahtjevna na svoj način i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se pokažemo u što boljem svjetlu. Znamo šta možemo da očekujemo od protivnika, to je dobro organizirana i fizički jaka ekipa. Idemo da pružimo maksimum i vidjet ćemo šta će nam to donijeti" naglasio je Ilija Lucić.

Nejra Hejub, golman mostarske Emine, u najavi utakmice kaže:

"Poslije jučerašnjeg treninga oporavka, analizirali smo meč sa Nizozemskom. Vidjeli smo gdje smo griješili i onda smo na treningu pokušali da ispravimo neke stvari. Svjesne smo tih grešaka i važno je da ih danas ne ponavljamo. Vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat protiv Danske. Biće to teška utakmica jer na Europskom prvenstvu sve su ekipe jake. Međutim, mi nismo izgubili vjeru u sebe i vjerujem da će sutra stvari biti povoljnije po nas".

Slično razmišlja i napadačica Ivona Benković koja igra u Njemačkoj (Dortelweil)

"Nakon utakmice sa Nizozemskom bilo nam je svima veoma teško i svi smo samo mislili na taj meč. Međutim, izbornik i treneri su stali uz nas, podigli nas i spremili za naredni meč. Danas smo odradili dobar trening gdje smo nastojali da popravimo greške koje smo pravili. Selekcija je sad u punoj snazi, spremne smo i psihički i želimo da opravdamo to što smo na Evropskom prvenstvu. Gledajući utakmicu Danska-Njemačka svima nam je jasno da je i naš naredni protivnik veoma jak. S druge strane i oni imaju neke mane i nadam se da ćemo na terenu to da okrenemo u našu korist."

Utakmica BiH - Danska igra se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sa početkom u 14 sati. Drugi susret skupine A onaj koji bi mogao biti izuzetno zanimljiv između Nizozemske i Njemačke se igra od 20 sati na Grbavici. U Mostaru će u istom terminu snage odmjeriti Norveška i Francuska, dok dva i pol sata ranije u Širokom Brijegu počinje susret Finske i Španjolske.

Kopirati
Drag cursor here to close