Nizozemska slavila 8:0

Težak poraz na startu Europskog prvenstva

"Mi smo dobro ušli u meč, ali kasnije nismo fizički nismo uspjeli da pariramo protivniku. Pokušaćemo do sljedeće utakmice da ispravimo greške koje smo pravili i da osvježimo igračice", istakao je izbornik Lucić.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2022. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska kadetska reprezentacija BiH uvjerljivo je poražena u prvoj utakmici Europskog prvenstva. Na Grbavici je Nizozemska opravdala očekivanja, završilo je uvjerljivih 8:0. Pitanje pobjednika je odlučeno nakon četrdesetak minuta igre, točnije nakon trećeg gola gošći.

Na njihov prvi se čekalo do 22. minute. Fieke Kroese je izvela slobodan udarac i preko živog zida efektno pogodila. Sedam minuta kasnije, Kroese je opet šutiral, ali je njen šut zaustavila Nejra Hejub, međutim na odbijenu loptu je najbolje reagirala Hanna Huizenga. Uz dosta sreće Nizozemke dolaze do trećeg gola. Danique Tolhoek je šutirala sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbila od Ajle Balić, promijenila smjer i prevarila golmanicu Nejru Hejub. Konačan rezultat prvog poluvremena postavila je Lotte Keukelaar nakon solo prodora po lijevoj strani i precizno pogođenog bližeg kuta Hejub.

Crna rupa reprezentacije BiH je stigla u periodu od 70. do 74. minute, kada gošće postižu tri gola. Najprije je Lotte Keukelaar postigla pogodak na asistenciju Fieke Kroese koja će u dvije minute kompletirati svoj hat trick. Konačnih 8:0 postavila je Aniek Janssen u 83. minutu. Utakmici na stadionu Grbavica je posmatrlo nešto malo više od 1200 gledatelja a počela je minutom šutnje za legendarnog Ivicu Osima.

"Čestitam Nizozemskoj na pobjedi. Smatram da nismo zaslužili toliko visok poraz, naročito nakon uvodnih dvadesetak minuta koje smo igrali veoma dobro. Zahvalio bih se publici na podršci, napravili su lijep ambijent. Mi smo dobro ušli u meč, ali kasnije nismo fizički nismo uspjeli da pariramo protivniku. Pokušaćemo do sljedeće utakmice da ispravimo greške koje smo pravili i da osvježimo igračice. Moraćemo da popravimo određene stvari u defanzivi i da ne dozvolimo protivniku toliko prekida u zoni šuta" istakao je izbornik Ilija Lucić.

Narednu utakmicu BiH igra protiv Danske za dva dana na terenu trening centra NS/FS BiH u Zenici. U prvoj utakmici skupine A, Njemačka je bila bolja od Danske 2:0.

Kopirati
Drag cursor here to close