Sami odlučuju o sebi

Dalić: Sada smo u situaciji kakvu smo priželjkivali

Hrvatska će se plasirati na EURO ukoliko u utorak u Zagrebu svlada Armeniju,
Sport / Nogomet | 18. 11. 2023. u 22:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon rutinske 2-0 pobjede protiv Latvije u Rigi s dva gola u samom otvaranju utakmice kojom se Hrvatska vratila na drugo mjesto skupine D kvalifikacija za EURO te ponovno sama odlučuje o svojoj sudbini u izjavi za Novu TV kazao je kako ne smije biti opuštanja jer već za tri dana slijedi utakmica protiv Armenije u kojoj su također tri boda imperativ.

''Dobro smo otvorili utakmicu, zabili dva gola u početku. Ušli smo u susret s puno autoriteta i mirno ga priveli kraju. Bilo je u nekim trenucima i opuštanja i zato nismo još prije riješili. Sada smo u situaciji kakvu smo i priželjkivali, da sami odlučujemo o sebi u Zagrebu. Moramo se već sada pripremati za tu utakmicu protiv Armenije'', kazao je Dalić, a prenosi Hina.

Po prvi put su u posljednjoj liniji reprezentacije igrali su Joško Gvardiol kao lijevi branič te Josip Šutalo i Martin Erlić na pozicijama stopera. S obzirom da nije primljen pogodak jasno je kako su svoju zadaću obavili dobro, ali i Dalić je svjestan kako dvoboj protiv nejakog suparnika nije pravo mjerilo.

''Šutalo i Erlić su bili vrlo sigurni i u duelu i u skoku. Joško je imao par loših pasova, malo je griješio, ali ipak protivnik nam nije stvorio šansu''.

Pohvalio je zato izbornik strijelce Lovru Majera i Andreja Kramarića.

''Lovro je igrao dobro, zabio je gol i asistirao. Činjenica je da Kramarić više voli poziciju kada je oko špice, kad netko drugi vuče, a on ulazi u prazan prostor''.

Sličnog razmišljanja kao izbornik bili su i strijelci.

''Išli smo za tim da što prije zabijemo gol jer je onda lakše kontrolirati utakmicu. Možemo biti zadovoljni kako smo privei utakmicu kraju. Svaki gol i sistencija su bitni, pogotovo kada donesu pobjedu, ali najbitnije je da smo odigrali kvalitetnu momčadsku utakmicu. Idemo sad pobijediti Armeniju'', rekao je Majer.

''Znali smo da neće biti lagana utakmica za igrati, ali dogodilo se ono što smo i priželjkivali, a to je da smo iskoristili prvu ili drugu šansu na utakmici i onda na iskustvo izdržali do kraja. Bili smo bolja momčad svih 90 minuta. Svi znamo što nas čeka u utorak, dat ćemo gas od prve minute, krenuti od početka maksimalno agrsivno i pametno'', dodao je Kramarić.

Nakon pobjede u Rigi Hrvatska je stigla do 13 bodova, tri manje od vodeće Turske koja je još ranije osigurala jedno od prva dva mjesta koja vode na EURO, ali i dva više od trećeg Walesa koji je ranije u subotu na gotovanju kod Armenije odigrao 1-1. Armenija je s tim bodom četvrta s osam bodova i više nema izgleda za plasman na EURO, kao i odavno otpisana Latvija koja je kvalifikacije okončala s tri boda.

Hrvatska će se plasirati na EURO ukoliko u utorak u Zagrebu svlada Armeniju, no mogla bi završiti na drugom mjestu i u slučaju neuspjeha protiv Armenije no u tom slučaju Wales ne smije pobijediti Tursku u Cardiffu.

Kopirati
Drag cursor here to close