Kvalifikacije za EURO 2024

Dalić ostao bez još dvojice reprezentativaca

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić zbog ozljede neće biti u konkurenciji za utakmice europskih kvalifikacija protiv Latvije i Armenije, a prvu utakmicu propustit će i Josip Juranović, objavio je HNS.
Sport / Nogomet | 15. 11. 2023. u 22:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlašić je na okupljanje reprezentacije stigao sa zdravstvenim problemom. Nakon treninga u utorak navečer postalo je jasno da zbog bolne pubične kosti neće moći konkurirati za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije te je pušten u klub na daljnju terapiju.

Josip Juranović propustio je prva dva treninga zbog problema s mišićem, a detaljna dijagnoza pokazala je da se desni bek hrvatske reprezentacije neće moći oporaviti na vrijeme kako bi konkurirao za utakmicu u Rigi 18. studenoga.

Juranović će nastaviti s terapijama te će, ovisno o brzini oporavka, biti donesena odluka o tome može li konkurirati za ogled s Armenijom koji je na rasporedu u utorak, 21. studenoga, u Zagrebu.

Na prošlom okupljanju Vatrenih, kada su izgubili od Turske i Walesa, praktično bez ispaljenog metka, Juranović i Vlašić nisu pokazali sobru formu. Dalić je za ovaj, odlučujući ciklus zaključio da im se obojici forma poboljšala.

U svakom slučaju, Vlašić ni ovaj put neće moći dati svoj doprinos, dok Juranović ima izgleda da zaigra barem proitv Armenije.

Ranije su otpali Mateo Kovačić i Bruno Petković.

Utakmica protiv Latvije na rasporedu je u subotu, 18. studenog, u 18 sati, a dvoboj protiv Armenije u utorak u 20.45 na stadionu Maksimir.

Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska, koja je već osigurala plasman na EURO. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam. Na začelju je Latvija s tri boda.

Hrvatska u posljednja dva kola mora skupiti više bodova od Walesa kako bi osvojila jedno od prva dva mjesta koja direktno vode na EP.

Svaki drugačiji rasplet vodi odabranike izbornika Zlatka Dalića u dodatne kvalifikacije u ožujku iduće godine.

Podsjećamo, Wales je u međusobnom skoru bolji od Hrvatske nakon što je splitski ogled završio 1:1, a Wales je u Cardiffu pobijedio s 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close