Nerado, ali mora se...

Dalić: Ne leži mi Liga nacija, ujutro bi ju otkazao

U prve dvije utakmice Vatreni su neočekivano izgubili od Austrije 3:0 u Osijeku, dok su protiv Francuza remizirali 1:1 na splitskom Poljudu.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2022. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija igra u petak protiv Danske u Kopenhagenu treće kolo Lige nacija.

U prve dvije utakmice Vatreni su neočekivano izgubili od Austrije 3:0 u Osijeku, dok su protiv Francuza remizirali 1:1 na splitskom Poljudu.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je kako u startnoj postavi neće biti udarnog veznog trojca koji čine kapetan Luka Modrić, Brozović i Kovačić, kao niti Majera i Brekala jer su bili starteri u obje prve utakmice. Govoreći o Danskoj, svjestan je njezinih kvaliteta i trenutačne forme.

"Igramo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Igraju agresivno, vratio im se i Eriksen koji je motor momčadi. Pobijedili su u oba gostovanja, mi nismo u toj situaciji, ali to ne umanjuje naše šanse sutra. Ako budemo angažirani kao protiv Francuske, možemo im parirati. Došli smo tu napraviti dobar rezultat", rekao je Hrvatski izbornik.

Oni su obje utakmice pobijedili, a i mijenjali su sistem. Sve se vrti oko Eriksena, ali pojedinci nisu toliko važni, koliko je važna momčad. Puno trče, Schmeichel daje ritam na golu i sigurnost. Njihova glavna kvaliteta je momčad i na to moramo obratiti pažnju”, rekao je Dalić, prenosi Sport Klub.

Ponovno je kritizirao Ligu nacija…

"Zaista neobična situacija da se nakon odmora opet dođe u reprezentaciju. Teški trenuci u Osijeku pa dobra utakmica protiv Francuske, pa dva gostovanja, malo neugodno i nelagodno. Međutim, moramo pokušati dati sve od sebe i napraviti dobru momčad. Rekao sam i prije da se ne ponavljam da mi Liga nacija ne leži i ujutro bi je otkazao, ali što je tu je".

Kopirati
Drag cursor here to close