Liga nacija

Remi Vatrenih i Tricolora u odličnoj atmosferi na Poljudu

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Francuske 1:1 na Poljudu, u drugom nastupu ovosezonske Lige nacija. Za obje momčadi to je prvi osvojenih bod u skupini.
Sport / Nogomet | 06. 06. 2022. u 22:55 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrala je Hrvatska znatno bolje nego protiv Austrije na premijeri. Bila je bolja u brojnim periodima ovog susreta gdje su oba gola postignuta u drugom dijelu.

U 52. minuti je Rabiot pogodio za francusko vodstvo, ali je u 83. izjednačio Andrej Kramarić golom iz jedanaesterca.

Nastavljena je time dominacija Francuza u utakmicama protiv Hrvatske. Osim onih najtežih poraza u polufinalu SP-a 1998. te finala 2018. godine, u prošlosezonskoj Ligi nacija Francuska je u oba dvoboja bila bolja od Hrvatske.

Bila je ovo deveta međusobna utakmica i Hrvatska je treći put izvukla remi. Šest utakmica dobila je Francuska.

Oba izbornika su napravila velike promjene u početnim sastavima u odnosu na premijerne nastupe u Ligi nacija. Zlatko Dalić je tako počeo sa šestoricom novih te je u reprezentaciji debitirao Martin Erlić, dok je francuski izbornik Didier Deschamps napravio čak deset promjena u udarnom sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

Bolje otvaranje, pred više od 30.000 gledatelja na Poljudu, imala je hrvatska reprezentacija koja je odlučnije otvorila ogled s izraženijim napadačkim ambicijama, no prva veliku šansu imali su Francuzi. U 12. minuti, u posljednji trenutak, dobro je reagirao i hrvatska vrata spasio Juranović.

Hrvatska je uzvratila u 18. minuti s još boljom prilikom. Budimir je išao sam prema vrataru Maignanu, no umjesto da asistira Majeru ili Brozoviću dugo je čekao i bio blokiran.

Zaoštrila se nakon toga igra, a i zatresla se mreža u 31. minuti. Pobjegao je hrvatskoj obrani Nkunku, ali je pobjegao malo previše te je pogodak poništen zbog zaleđa, dok je u 39. minuti zaprijetio Diaby, ali je njegov udarac iskosa obranio Livaković.

No, Francuska je povela vrlo brzo u drugom poluvremenu. U 52. minuti je Rabiot pobjegao Juranoviću te je lijepo okončao akciju za 1:0 gostiju nakon što mu je asistirao Ben Yedder.

Uslijedila je potom po jedna dobra šansa na obje strane. Modrić je u 71. minuti dobro pucao s vrha šesnaesterca, ali je obranio Maignan, dok je u 76. Griezmann imao čistu šansu za 2-0, ali je taj put Livaković ostao nesavladiv.

U 83. minuti Hrvatska je izjednačila. Tek što je ušao u igru Clauss je u svom šesnaestercu napravio prekršaj na Kramariću, a nakon VAR provjere Kramarić je bio miran i precizan s bijele točke te je pogodio za 1:1.

Do kraja je Hrvatska bila bolja, imala je više energije od Francuza, ali su pobjedu ipak promašivali Vlašić i Sučić u vrlo dobrim prilikama te je završilo podjelom bodova.

Tijekom lipnja Hrvatska će odraditi još dva gostovanja. Prvo kod Danske 10. lipnja, a potom i kod Francuske 13. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close