Premier League

City velikim preokretom slomio Spurse

Branitelji naslov prvaka Engleske, nogometaši Manchester Cityja u zaostaloj su utakmici 7. kola Premier lige velikim preokretom na svom terenu svladali Tottenham Hotspur sa 4:2 (0:2).
Sport / Nogomet | 19. 01. 2023. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti iz Londona poveli su sa 2:0 u završnici prvog poluvremena, prvo je Kuluševski (44) poentirao nakon neopreznog dodavanja vratara Edersona do Rodrija koji je pod pritiskom suparničkih igrača dao loptu ravno u noge švedskom napadaču, da bi ubrzo potom Emerson (45+2) glavom u mrežu pospremio odbijanac nakon obrane Edersona.

No, već početkom nastavka City je s dva brza gola stigao do poravnanja, Alvarez (51) je iskoristio nepotrebni izlazak Llorisa sa svojih vrata i pogodio praznu mrežu za 1:2, a Haaland (53) je samo dvije minute kasnije glavom poravnao na 2:2.

Video: Manchester City - Tottenham 4:2 / 19.01.2023.

Pobjedu Cityju s dva gola osigurao je Mahrez (63, 90). Alžirac je doveo svoju momčad u vodstvo udarcem iskosa nakon još jedne grube pogreške Llorisa koji je primio pogodak u bliži kut, da bi u završnici utakmice iskoristio i veliku pogrešku Lengleta.

Ivan Perišić igrao je za Tottenham do 69. minute, a u 60. minuti je imao odličnu priliku no njegov udarac je blokirao Lewis i odbio loptu u gredu.

Manchester City je sada drugi sa 42 boda, pet manje od vodećeg Arsenala, a tri više od trećeg Manchester Uniteda, dok je peti Tottenham ostao na 33 boda, pet manje od četvrtog Newcastle Uniteda.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close