Champions League

Manchester City potvrdio prolazak u četvrtfinale

Nogometaši Manchester Cityja potvrdili su prolazak u četvrtfinale Lige prvaka odigravši u uzvratu na svom terenu 0-0 protiv Sportinga iz Lisabona, no Građani su sav posao odradili još u prvoj utakmici u Portugalu koju su dobili sa 5-0.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2022. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I u uzvratu je City dominirao travnjakom, imao loptu u svom posjedu tijekom dvije trećine vremena, no rijetko je i prijetio.

S druge strane, gosti iz Portugala u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac prema Edersonu, u nastavku su nekoliko puta i pokušali, ali nedovoljno dobro kako bi barem jednom zatresli mrežu engleskog prvaka.

U 73. minuti Edersona je zamijenio pričuvni vratar Scott Carson koji je prethodno jedini nastup u Ligi prvaka imao prije 16 godina i 338 dana za Liverpool protiv Juventusa kada je imao 19 godina. Ovo je najveći jaz između dva nastupa za bilo kojeg igrača u povijesti tog natjecanja.

Napomenimo da su u utorak četvrtfinale osigurali Bayern u srazu sa Salzburgom i Liverpool koji je tijesno prošao Inter iz Milana, te u srijedu Real Madrid velikim preokretom protiv PSG-a.

U utorak, 15. ožujka igraju:

Manchester United - Atletico Madrid (prvi susret 1-1)
Ajax - Benfica (2-2)

Srijeda, 16. ožujka:

Juventus - Villarreal (1-1)
Lille - Chelsea (0-2)

Kopirati
Drag cursor here to close