Pochettino nije dogovorio otpremninu

Christophe Galtier novi trener PSG-a?

L'Equipe piše i da će Galtier sa sobom u Pariz dovesti i pomoćnike Thierryja Oleksiaka te Joaoa Sacramenta, kao i dva kondicijska trenera te čovjeka zaduženog za videoanalize.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2022. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se o tome pisalo već ranije, čini se kako Mauricio Pochettino još uvijek nije dogovorio visinu otpremnine, kako svoje tako i svojih suradnika, među kojima je i njegov sin. Ipak, kako pišu mediji u Francuskoj, dogovor bi trebao pasti u narednih dan ili dva. Što znaći da je u ovom trenutku Pochettino službeno trener PSG, iako je uprava pronašla njegovu zamjenu.

To je za mandata Nassera Al-Khelaifija najmanje atraktivno ime, Christophe Galtier. Sa Galtierom će biti potpisan ugovor na dvije godine s mogućnošću produljenja za još jednu godinu. Međutim u u ovom slučaju PSG treba platiti odštetu Nici. L'Equipe piše i da će Galtier sa sobom u Pariz dovesti i pomoćnike Thierryja Oleksiaka te Joaoa Sacramenta, kao i dva kondicijska trenera te čovjeka zaduženog za videoanalize. Nije poznato koliko će točno Galtier zarađivati u PSG-u, ali Francuzi pišu da će mu plaća biti manja od Pochettinove.

Galtier je tijekom igračke karijere 164 puta nastupio u Ligue 1 te 33 puta u Ligue 2. Trenersku je karijeru započeo 2009. u Saint-Etienneu, gdje se zadržao sve do 2017. godine. Zatim je proveo četiri godine u Lilleu i ondje senzacionalno osvojio naslov francuskog prvaka pretprošle sezone. Prošlu sezonu proveo je u Nici. Triput je proglašavan najboljim trenerom Ligue 1 (2013., 2019. i 2021.).

Istovremeno, predsjednik PSG-a se još jednom oglasio nakon što je njegov način rada krizitirao prvi čovjek La Lige, Javier Tebas.

"Tko je Tebas? Ne poznajem tu osobu. Naša navika je da se ne petljamo u poslove drugih klubova, liga ili saveza. To nije naš stil. Ali neću dopustiti da nas drugi ocrnjuju. Nije me briga što kaže. Istina je da o tome pričamo godinama. Imamo svoj projekt i nastavit ćemo s njim. Ista je stvar svake godine, svakog ljeta. Kaže da ne poštujemo financijski fair play, ne poštujemo momčadi. Znamo što možemo, znamo koga možemo potpisati”, rekao je Al-Khelaifi.

Kopirati
Drag cursor here to close