Liga prvaka

Chelsea protiv Lillea, Villarreal ide na Juventus

Chelsea je prošle sezone na putu do naslova u nokaut fazi izbacio madridski Atletico, Porta i Real Madrid, a za drugu titulu europskog prvaka u finalu je bio bolji od Manchester Cityja.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2022. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga tjedna na rasporedu su preostala četiri prva susreta osmine finala nogometne Lige prvaka.

Od 21 sat večeras se sastaju Chelsea i Lille te Villarreal i Juventus, dok će sutra u isto vrijeme igrati Benfica i Ajax te Atletico i Manchester United.

Chelsea je prošle godine pod vodstvom njemačkog trenera Thomasa Tuchela osvojio titulu. Na putu do naslova u nokaut fazi je izbacio madridski Atletico, Porta i Real Madrid, a za drugu titulu europskog prvaka u finalu je bio bolji od Manchester Cityja.

Momčad Bluesa uvjerljiva je na domaćem terenu, od posljednjih 13 utakmica Lige prvaka na Stamford Bridgeu, slavila je u sedam.

"Svi znamo koliko je francuski nogomet fizički zahtjevan. Svi njihovi napadači veoma su brzi i hrabri u duelima. Pristupaju ovoj utakmici kao da nemaju ništa za izgubiti", rekao je strateg Chelseaja.

Navijači se nadaju da bi Romelu Lukaku konačn mogao opravdati veliki novčani ulog koji je plaćen za njegov transfer iz Intera. Belgijiski reprezentativac zadnjih tjedana nije u formi, a ove godine u Premier ligi još nije zabio.

Lille je grupnu fazu završio na prvom mjestu skupine G ispred Salzburga, Seville i Wolfsburga. Strateg francuske ekipe Jocelyn Gourvennec ne boji se londonske momčadi.

"Imamo iskusnu ekipu koja se ne boji izazova. Dobro smo se pripremili. U grupnoj fazi nismo dobro startali, a nitko nas nije očekivao na prvom mjestu. Sad nas čeka susret s braniteljem naslova, to će stvarno biti veliki izazov", rekao je Gourvennec.

U osmini finala nogometne Lige prvaka prvi put u povijesti igrat će Villarreal protiv talijanskog velikana Juventusa. Španjolska momčad prošlogodišnji je osvajač Europske Lige i neće joj nedostajati motivacije.

Juventus u susret ulazi sa statusom favorita, nakon što je grupnu fazu završio na vrhu skupine H ispred Chelseja. Zadnje dvije sezone Juve je ispao u osmini finala Lige prvaka, prošle godine izbacio ga je Porto, a godinu prije Lyon, oba puta zbog pravila gola u gostima, koje od ove sezone više ne vrijedi.

"Mislim da obje momčadi imaju 50 posto šanse za prolazak dalje. Villareal je u pozitivnom naletu. Kao i mi, imaju iskustvo, tehničke vještine i dobru fizičku spremu. Imaju i odličnog trenera koji sigurno ništa neće prepustiti slučaju. Očekujem taktičko nadmudrivanje u kojem će presuditi detalji", rekao je trener Stare dame Massimiliano Allegri.

Villarreal je osminu finala izborio osvojivši drugo mjesto u skupini F iza Manchester Uniteda, a ispred Atalante i Young Boysa. Prošli tjedan je remizirao s Real Madridom u domaćem prvenstvu, a u subotu je uzeo sva tri boda kod Granade (4:1) uz hat-trick nizozemskog napadača Arnauta Danjume.

"Stigli smo do osmine finala potpuno zasluženo, hoćemo li proći i dalje? Sigurno nismo favoriti, ali pokazali smo da se možemo nositi s momčadima Juventusovog kalibra. Ako im želimo parirati, trebamo biti u svom savršenom izdanju", rekao je strateg Villarreala Unai Emery., prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close