Velike riječi

Iz Chelsea o Kovačiću: ''On je naš vođa''

FIFA je za igrača utakmice izabrala - Matea Kovačića.
Sport / Nogomet | 10. 02. 2022. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije bilo onako kako bi to navijači Chelseaja očekivali, ali u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva slomljen je azijski prvak Al Hilal. Minimalno, 1:0, golom Romelua Lukakua, i to nakon grube pogreške protivničkih stopera. Ubacio je Havertz, a Lukaku samo pospremio s dva metra ono što obrana Saudijaca nije znala otkloniti. Bilo je tu i još prilika za londonske Plavce, ali i traumatičnih trenutaka u drugom poluvremenu. Tada su Marega i društvo koje s klupe predvodi Leonardo Jardim krenuli po izjednačenje. Nisu uspjeli, prvenstveno zbog vratara Kepe Arrizabalage, i dalje najskuplje plaćenog čuvara mreže svih vremena.

Zanimljivo, iako je Lukaku zabio jedini gol, a Kepa branio čuda u nastavku, FIFA je za igrača utakmice izabrala - Matea Kovačića! Hrvat je u siječnju protiv Liverpoola u Premier ligi možda zabio i gol sezone, u jednoj je utakmici bio i s kapetanskom vrpcom oko ruke, a sada je odigrao novu dobru utakmicu. Toliko dobru da ga je pomoćni trener Zsolt Low (glavni Tuchel ima koronu) nakon susreta na presici prozvao "velikim vođom Chelseaja".

''Možda sam napravio neke, idemo ih nazvati, neprisiljenim pogreškama koje inače ne radim, ali dobro je i zadovoljan sam. Moram istaknuti Kepu. To je vratar svjetske klase, blagoslovljeni što imamo čak tri sjajna golmana u našem klubu. Što se utakmice tiče, bila je vrlo teška. To je polufinale SP-a, znali smo da će biti tako. Mislim da smo trebali zabiti i drugi gol, to bi nas dodatno opustilo''.

Chelsea će u subotu od 17 sati igrati protiv južnoameričkog prvaka Palmeirasa za prvu svjetsku klupsku titulu u klupskoj povijesti. Kada su 2012. osvojili Ligu prvaka, u finalu SP-a dobio još jedan brazilski sastav, Corinthians.

''Znamo koliko su strastveni brazilski navijači. Radujemo se toj utakmici, ali i ta će u najmanju ruku biti jednako zahtjevna kao ova protiv Al Hilala. Bilo bi sjajno uzeti još jedan trofej. Do ovoga nije lako doći. Morate se prvo plasirati u europsku Ligu prvaka, pa je onda osvojiti, a onda i proći to polufinale SP-a'', kazao je hrvatski reprezentativac nakon što mu je FIFA uručila nagradu za igrača utakmice.

Negdje za to vrijeme pomoćnik Thomasa Tuchela, Zsolt Low imao je press-konferenciju gdje je biranim riječima govorio o Kovačiću:

''Kova ima ogromno iskustvo. Igrao je pregršt ovakvih utakmica. Važan nam je na terenu i izvan njega, a danas je radio - sve. Nije prestajao trčati, nije se prestajao boriti i uvijek nalaziti najbolja moguća rješenja za momčad. Jako smo sretni što jedan takav igrač nastupa za naš klub, on je veliki vođa'', pričao je Tuchelov sekundant, pišu Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close