Blackburn, Aston Villa, Wolverhampton...

Četvrti put u povijesti, Manchester United je izgubio 7:0

Što se tiče Manchester Uniteda, u domaćem prvenstvu su četiri puta gubili identičnim rezultatom kao u nedelju.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2023. u 00:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Taj ludi Premiership. Jednostavno možemo tako napisati. Liga u kojoj je sve moguće. Pa da se dogodi i ovo što se dogodilo Manchester Unitedu, koji je nakon završetka Svjetskog prvenstva izgledao sjajno.

Pobjeđivali su u seriji, savladali Manchester City, Barcelonu, neki su išli toliko dana su ih čak vidjeli u jednom trenutku kao kandidate za naslov. I onda se dogodi Anfield. U sezoni kada gledamo blijedi Liverpool čiji su navijači već doživjeli neka velika razočarenja. Naravno da su nakon utakmice statističari, nogometni povjesničari imali pune ruke posla.

Tražeći teške ili jednako ovako teške poraze. Ovo je definitivno najveća pobjeda Redsa svih vremena protiv Manchester Uniteda u jednoj službenoj utakmici. A službena statistika se vodi od travnja 1894. godine. Prethodni rekord iznosio je 7:1, ali je ta pobjeda ostvarena kada su oba kluba bili – drugoligaši. Bilo je to listopada davne 1895. godine. Bilo je tu još nekih utakmica u kojima su igrači Liverpoola znali utrpati "sedmicu". Drugi put se dogodilo 25. ožujka 1908. godine, ali je taj susret završio rezultatom 7:4. Treći put je sedmica stigla 22. travnja 1916. godine, bilo je 7:1.

Što se tiče Manchester Uniteda, u domaćem prvenstvu su četiri puta gubili identičnim rezultatom kao u nedelju. Blackburn Roversi su razmontirali United baš kao i Liverpool danas, 10. travnja 1926. godine, završilo je 7:0. Četiri godine, Aston Villa je slavila 7:0, te Wolverhampton na Boxing day 1931. godine. Svi ovi porazi su upisani u gostima, dok su na domaćem terenu izdvajaju oni od Newcastle (1:7), 10. rujna 1927. godine, Huddersfielda 10. rujna 1930 (0:6), Aston Ville (0:6) 14. ožujka 1914. godine.

Zanimljivo, kada se gledaju najteži porazi Uniteda u Europi, jedan od njih je i onaj s Poljuda iz prijateljske utakmice s Hajdukom igrane 27. siječnja 1980. Ta utakmica je ustvari za Hajduk bila pripremna pred uzvrat četvrtfinala Kupa prvaka kontra HSV. Međutim, Hajduk je tu išao maksimalno i na kraju je slavio 6:0. Dvostruki strijelac je bio Boro Primorac s penala, po jedan gol su dodali Krstičević, Mužinić, Zlatko Vujović i Bogdanović.

Kopirati
Drag cursor here to close