Štedili na omladinskom pogonu?

Čelnici Bayerna pod čudnom istragom

Istraga je pokrenuta nakon što je nekoliko trenera priznalo kako često rade i po deset sati dnevno za minimalnu plaću koju dobivaju od Bayerna, a to je oko 450 eura. Iz našeg ugla rekli bismo bizaran razlog, ali jednostavno je tako u normalnom svijet
Sport / Nogomet | 30. 12. 2021. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački WDR je među prvima objavio informaciju koja kaže kako čelnici Bayerna na kraju 2021. godine ulaze u istražni postupak iz pomalo bizarnih razloga.

Postupak je pokrenut protiv predsjednika uprave kluba Olivera Kahna, zatim bivšeg predsjednika Karl-Heinz Rummeniggea, sportskog direktora Hasana Salihamidžića, dok se među optuženima još nalaze zamjenik predsjednika Jan-Christian Dreesen te član uprave kluba Andreas Jung. Spomenuti čelnici se terete za moguće kršenje zakona zbog minimalne propisane plaće u omladinskoj školi Bayerna.

Istraga je pokrenuta nakon što je nekoliko trenera priznalo kako često rade i po deset sati dnevno za minimalnu plaću koju dobivaju od Bayerna, a to je oko 450 eura. Iz našeg ugla rekli bismo bizaran razlog, ali jednostavno je tako u normalnom svijetu.

Tako će službeno istraga biti pokrenuta krajem siječnja 2022. godine, kada će istražitelji obaviti razgovor s nekoliko svjedoka. Naravno, teško da će čelnici kluba imati nekih većih problema, međutim ako se pokaže točnim da su varali trenere minimalnom plaćom i nisu im isplaćivali razliku sigurno je da će naći na određenom udaru prije svega medija.

Informacija je i pomalo nevjerojatna ako se zna kako Bayern često ne štedi na pravim pojačanjima. Pogotovo kada su u pitanju mladi igrači pa je stoga vijest da su kršili zakon zbog spomenute minimalne propisane plaće u omladinskoj školi Bayerna u najmanju ruku čudna.

Kopirati
Drag cursor here to close