Liga prvaka

Real Madrid s Benficom, Bayern na Atletico

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka donio je mnogo uzbudljivh parova. Real Madrid će prvo u goste Benfici, a opet će se sučeliti PSG i Manchester United.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka donio je nekoliko uzbudljivh parova. Real Madrid će prvo u goste Benfici, Bayern će se sučeliti s madridskim Atleticom, Chelsea će se za četvrtfinale boriti s Lilleom, a opet će se sudariti PSG i Manchester United.

Najviše izgleda po kladionicama ima Bayern, a iza je Chelsea, aktualni prvak i branitelj naslova.

Pravilo UEFA-e određuje da se u osmini finala ne smiju susresti momčadi iz iste države, kao ni klubovi koji su bili zajedno u skupini. Igraju se dvije utakmcie, a nositelji će biti domaćini u uzvratnom susretu.

Osam nositelja su Ajax, Bayern, Juventus, Liverpool, Lille, Manchester City, Manchester United i Real Madrid. Nenositelji su Atletico, Benfica, Chelsea, Inter, Paris Saint-Germain, Salzburg, Sporting i Villarreal.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

BENFICA - REAL MADRID

VILLARREAL - MANCHESTER CITY

ATLETICO MADRID - BAYERN MÜNCHEN

RB SALZBURG - LIVERPOOL

INTER MILAN - AJAX

SPORTING - JUVENTUS

LILLE - CHELSEA

PSG - MANCHESTER UNITED

Desetorica Hrvata u lovu na trofej

U lov na trofej europskog prvaka krenut će 10-orica hrvatskih nogometaša, to su Luka Modrić (Real Madrid), Josip Stanišić (Bayern), Mateo Kovačić (Chelsea), Šime Vrsaljko (Atletico), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter), Ivo Grbić i Domagoj Bradarić (Lille) te Luka Sučić i Roko Šimić (Salzburg).

Kopirati
Drag cursor here to close