Nakon 21 godine

Bayern izbacio Barcelonu iz Lige prvaka!

Bayern je u posljednjem kolu skupine E u Münchenu s uvjerljivih 3:0 pobijedio Barcelonu, koja je tako ispala iz Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 23:16

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bavarcima, koji su ranije osigurali prvo mjesto, utakmica je bila rezultatski manje bitna, no trener Nagelsmann izveo je svejedno na teren najjaču momčad i ona je bez većih teškoća dokazala koliko je trenutačno iznad neprepoznatljive Barcelone.

Domaćina je u vodstvo doveo Müller u 34. minuti, no većinu posla obavio je Lewandowski, koji je izvrtio Piquea i dobro nabacio, a Müller je postigao svoj 50. gol u Ligi prvaka. Branič Barce izbio je loptu s gol-linije, no tehnologija je priznala pogodak.

Na 2:0 povisio je u 43. minuti lijepim udarcem s 25 metara Leroy Sane, a u 62. minuti je za 3:0 zabio mladi Jamal Musiala. Akciju je odličnom dugom loptom za Daviesa počeo Lewandowski, a Davies je probio stranu i uposlio povratnom loptom Musialu.

Barca nije bila do kraja posebno opasna, a bliže četvrtom golu bio je Bayern, Sane u 87. minuti mogao zabiti sam pred Ter Stegenom, no išao je na lob i prebacio gol.

Barcelona je posljednji put ispala u grupnoj fazi Lige prvaka daleke 2000. godine. Tada je u sezoni 2000/2001 Barca završila kao treća u skupini H iza Milana i Leeds Uniteda.

Katalonci su nastupili u 27 od 30 izdanja Lige prvaka, a posljednji put se nisu kvalificirali u sezoni 2003/2004 kada zauzeli tek šesto mjesto u španjolskom prvenstvu.

U drugom susretu ove skupine Benfica je pobijedila Dynamo sa 2-0. Roman Jaremčuk je doveo portugalski sastav u vodstvo u 16. minuti, a na 2-0 je povisio Gilberto u 22. minuti.

Na koncu je Bayern osvojio prvo mjesto sa 18 bodova, Benfica je druga s osam bodova, Barcelona je treća sa sedam i seli u Europsku ligu, dok je Dinamo Kijev na začelju s jednim bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close