Celje i Tobol kreirali velika iznenađenja u Konferencijskoj ligi

Nogometaši slovenskog Celja pridružili su se kazahstanskom Tobolu kao najvećim iznenađenjima 2. pretkola Konferencijske lige.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2023. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Celje je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacilo portugalsku Vitoriju Guimaraes, dok je Tobol bio bolji od švicarskog Basela.

Nakon što je Vitorija u prvom susretu u Celju pobijedila sa 4-3, očekivalo se kako će Portugaci na svom travnjaku potvrditi prolaz.

Međutim, slovenska momčad koju vodi španjolski stručnjak Albert Riera je u Portugalu pobijedila sa 1-0, a gol odluke zabio je Gregor Bajde u 65. minuti.

U nastavku susreta više nije bilo golova pa su o putniku u 3. pretkolo odlučivali jedanaesterci. Slovenci su bili bolji, zabili su četiri, a domaćini dva gola i gosti su mogli početi slaviti.

Veliko iznenađenje priredio je i Tobol izbacivši Basel.

Švicarci su u uzvratnom susretu 2. pretkola u Kostanaju pobijedili Tobol sa 2-1, međutim to nije bilo dovoljno jer su Kazahstanci u prvom susretu u Švicarskoj slavili sa 3-1.

Basel je sjajno otvorio susret i nakon 32 minute je anulirao zaostatak iz prvog susreta. Gosti su poveli u 26. minuti golom Antona Kadea, a samo šest minuta kasnije Jean-Kevin Augustin je pogodio za 2-0.

Tobol je smanjio u 43. minuti golom Sergea Dembelea iz kaznenog udarca.

U nastavku susreta Basel je tražio još jedan gol kako bi susret odveo barem u produžetke, ali nije uspio.

Za Basel je to bio 300. klupski nastup u Europi kojeg će još dugo pamtiti po šokantnom ispadanju.

Tobol je prije dvije godine izbacio i splitski Hajduk u 2. pretkolu Konferencijske lige. Hajduk je tada na Poljudu pobijedio sa 2-0, no u uzvratu je nakon produžetaka izgubio sa 1-4 i zaključio svoj europski put.

Kopirati
Drag cursor here to close