Povratak na teren

Čelik: Seferović izvršio prozivku, treninzi nakon testiranja na Covid-19

''Vi ste ta jezgra, nukleus i bez vas ovaj klub sigurno neće moći opstati'', poručio je igračima v.d. predsjednika Damir Bradarac.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2020. u 16:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kondicijski trener Čelika Almir Seferović izvršio je danas prozivku nogometaša za početak priprema za nastavak BHT Premijer lige, ali će s treninzima početi tek nakon testiranja na koronavirus.

Ništa bez igrača

''Volio bih da možemo odmah poslije ovog sastanka izaći na teren. Mislim da bismo narednih dan-dva mogli početi sa treninzima'', kazao je Seferović, koji smatra da imaju solidnu bazu jer su igrači tijekom individualnog rada ispunili oko 80 posto trenažnog procesa.

Seferović je istaknuo da su na prozivku pozvali 27 nogometaša, ali da iz opravdanih razloga nisu mogli doći strani igrači Bojan Pavlović, Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković te Sanin Klarić i Aidin Mahmutović.

Zbog ranije zakazanih obaveza, na prozivci nije bilo ni tenera Pavla Skočibušića, koji će ako se bude nastavila PLBiH, zbog profi licence sjediti na klupi u ulozi šefa Stručnog stožera.

''Vi ste ta jezgra, nukleus i bez vas ovaj klub sigurno neće moći opstati'', poručio je igračima v.d. predsjednika Damir Bradarac.

On je istaknuo kako je u pitanju i sam opstanak kluba, nakon neočekivanog odlaska turskog investitora i predsjednika Aydina Olguna, ali da su poduzeli sve korake za pripremu sjednice Skupštine kluba, koja bi trebala donijeti odluku o budućnosti kluba.

Šutili smo

Klub je prošlog tjedna upisao oko 300 članova pa bi se sjednica Skupštine mogla održati čim se steknu uvjeti za njeno održavanje, odnosno kada krizni stožeri dozvole okupljanje većeg broja osoba.

''Vjerujem da ćemo naći snage i mogućnosti da sačuvamo klub. Nadam se ubrzo i postavljenju jedne garniture ljudi koji će voditi klub'', najavio je Bradarac, koji je dodao i kako nitko nema pravo da ugasi klub te da će se on konsultirati s gospodarstvenicima i Gradskom upravom Zenice, koja je najavila pomoć u osiguranju financijskih sredstava.

Kapetan Fenan Salčinović istaknuo je kako je teško bilo što kazati nakon konstatacije da je u pitanju i sam opstanak kluba, čemu su, kako je kazao, svi zajedno doprinijeli jer su "dopustili da neki sumnjivi tipovi vode klub“.

''Nama je korona bila 2,5 godine, a ne zadnja dva mjeseca...Pola ekipe dobilo je pola plaće, a druga polovina ekipe dva puta po pola plaće za proteklih pet mjeseci. Mislim da je to sraman odnos prema nama. Šutilo se da ne bi bilo da mi rušimo lažni projekt'', kazao je kapetan Fenan Salčinović, koji je istaknuo da se mora učiniti sve da se spasi klub te da se počnu izvršavati obaveze prema igračima i zaposlenicima.

Bradarac je kazao kako vjeruje da se trener Umit Ozat te turski i igrači koji su došli na poziv Han grupe, koja je doskora vodila Čelik, neće ni vraćati u Zenicu, jer im većini s 1. lipnja ove godine i ističu ugovori.

Klub, napomenuo je, svakako nema novca za servisiranje njihovih ugovora.

Kopirati
Drag cursor here to close