Dedo, svaka čast!

Otporan na vrijeme: Ušao u peto desetljeće, ali produžio ugovor u Ligue 1!

Neuništivi 'djedica' napunit će 43 godine u rujnu, a u nedavno okončanoj sezoni odigrao je sve utakmice i propustio tek posljednjih deset minuta u pobijedi nad Amiensom (4:2) krajem studenog!
Sport / Nogomet | 16. 05. 2020. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Goal.com / Veteran Edinson Cavani još je mladić u odnosu na Vitorina Hiltona

"Godine su samo brojka, potpuno irelevantna. Osim ako niste boca vina", kazala je jednom Joan Collins.

Dodali bismo - osim ako niste boca vina ili Vitorino Hilton!

Naime, uistinu sjajna vijest dolazi iz francuske Ligue 1 koja se odnosi na jednog od najdugovječnijih nogometaša u povijesti.

Tamošnji prvoligaš Montpellier produžio je ugovor sa svojim vremešnim kapetanom Vitorinom Hiltonom.

Neuništivi 'djedica' napunit će 43 godine u rujnu, a u nedavno okončanoj sezoni odigrao je sve utakmice i propustio tek posljednjih deset minuta u pobijedi nad Amiensom (4:2) krajem studenog!

Vitorino je u klub stigao na polusezoni prije osam godina, točnije u siječnju 2012., iste one kada je La Paillade osvojio naslov prvaka.

Popularni Hilton je neizostavan član udarne postave unatoč petom desetljeću u koje je duboko zagazio, a od 2017. godine, kada je odlučio da će i s 40 godina nastaviti karijeru, produživao je ugovor tri puta.

U prisilno okončanoj sezoni Montpellier je prvenstvo završio na osmom mjestu s 40 bodova na svom kontu, a plasman u Europu izmakao im je za bod jer šestoplasirana Nica ima 41. Ipak, kapetan Hilton vjeruje u bolju budućnost.

„Ovo je najljepša moguća stvar za mene jer mislim da će mi sljedeća sezona ipak biti posljednja. San mi se ostvario i što sam uspio igrati do 40. godine života, a dobiti priliku igrati do 43. godine na najvišoj razini je uistinu izuzetan osjećaj. Dat ću sve od sebe“, rekao je Vitorino Hilton.

Kopirati
Drag cursor here to close