Nogometni savez BiH

Krajnji datum za nastavak nogometne Premijer lige 7. lipanj

Zaključeno je da je 7. lipanj krajnji datum za nastavak natjecanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2020. u 16:42

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pripremila je sveobuhvatnu analizu poduzetih aktivnosti na planu organizacije nastavka natjecanja pod ingerencijom NSBiH.

Nakon uvodnih informacija i diskusija članova Izvršnog odbora, zaključeno je da je 7. lipanj krajnji datum za nastavak natjecanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Uvjet da bi natjecanje bilo nastavljeno je izdavanje dozvole nadležnih organa, tj. entitetskih kriznih stožera, za nesmetan nastavak natjecanja na razini cijele države.

Uz ove dozvole potrebno je stvoriti preduvjete za organizaciju i održavanje utakmica, propisane dostavljenim planom mjera i procedura "COVID-19" koji je dostavljen klubovima Premijer lige, priopćeno je iz NSBiH.

Poseban naglasak tijekom razgovora je dat iznalaženju najboljeg načina zaštite zdravlje igrača u nadolazećem razdoblju.

Za provođenje ovih aktivnosti, a s ciljem odgovarajuće zaštite nogometaša, potrebno je imati procedure propisane od nadležnih organa za organizaciju sportskih događaja na stadionima.

''Bilo koji drugi datum, različit od datuma kada je planiran nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH, predstavlja ogroman rizik po zdravlje nogometaša, posebno što bi termini odigravanja utakmica bili učestali, a takav ritam odigravanja utakmica predstavljalo bi potencijalnu opasnost po zdravlje svih sudionika u igri. Na ovaj način bi u nastavku natjecanja i odigravanju utakmica trećeg kruga bilo dovoljno vremena za odmor ekipa, a završetak svih takmičenja bio bi krajem srpnja'', navode iz Saveza.

Rok za završetak nacionalnih natjecanja prema smjernicama UEFA-e je 2. kolovoz.

Kopirati
Drag cursor here to close