Tržište prokuhalo

Cavani u Atletico, Dembele u LIverpool, Pjaca se vraća kući...

Ajax iz Amsterdama odbio je 30 milijuna eura za napadača Davida Neresa (21), kojega je željela kupiti Borussia Dortmund. Marko Pjaca (23) vraća se nakon završetka prvenstva u Bundesligi iz Schalkea 04 u svoj matični klub Juventus.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2018. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što većina medija polazi od toga da će Antoine Griezmann (27) za 100 milijuna eura prijeći iz Atlética u Barcelonu, pojavila s i vijest kako će ga u Madridu zamijeniti Edinson Cavani (31), koji je nezadovoljan u Paris Saint-Germainu.

El Mundo Deportivo podsjeća da Cavani zarađuje 12 milijuna eura u Parizu, ali je spreman dati popust Atléticu, sve s ciljem da riješi svoj status u sredini s kojom neće biti u sukobu.

Marko Pjaca (23) vraća se nakon završetka prvenstva u Bundesligi iz Schalkea 04 u svoj matični klub Juventus. Talijanski mediji se pozivaju na njegova menadžera Marka naletilića.

"Schalke je jedno pozitivno iskustvo. Uvjeren sam da su protekli mjeseci bili važni za Marca, s obzirom na predstojeća očekivanja od Svjetskog prvenstva i naredne sezone u Juventusu", izjavio je Naletilić, prenosi Tuttosport.

Pjaca je u Schalke došao u siječnju, a do sada je u Bundesligi igrao sedam puta i postigao dva gola. Schalke je također već signalizirao kako će Pjaca po isteku posudbe natrag u Torino.

Ajax iz Amsterdama odbio je 30 milijuna eura za napadača Davida Neresa (21), kojega je željela kupiti Borussia Dortmund. Kako piše „De Telegraaf“, trener Ajaxa, slavni Marc Overmars, ne želi se odreći mladog Brazilca, koji je u Amsterdam stigao početkom 2017. iz Sao Paula. U ovoj je sezoni Neres odigrao 37 utakmica za Kopljanike i postigao 14 golova.

Jürgen Klopp (50) traži način da dovede Ousmanea Dembéléa (20) s Campa Nou na Anfield Road. Klopp se nakon poraza Liverpoola od Chelsea u Premier ligi prvo našalio riječima "Naravno, potpisali smo s njim ugovor dok je trajala ova utakmica", a onda ozbiljno dometnuo "naravno da smo zainteresirani za njega, ako se nađe na tržištu".

Ne treba, međutim, zaboraviti da je Barcelona prošloga ljeta platila Dembelea 105 milijuna eura i bilo bi istinsko čudo da ga proda ukoliko ne dobije 100 milijuna za ovog ubojitog napadača, koji doduše u svojoj prvoj sezoni u Kataloniji nije puno utjecao na uspjehe Barce.

"Ja sam potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom. Nemam namjeru otići već nakon godinu dana", kazao je nedavno Dembélé. Međutim, posudba u Liverpool vjerojatno ne bi bila opcija o kojoj se ne razmišlja.

James Rodriguez (26) rado bi ostao u Bayernu, napominjući kako se u tom klubu izvrsno osjeća.

"Nadam se da mogu i dalje ovdje ostati, jer se ugodno osjećam", izjavio je James za 'tz' nakon nedavne prvenstvene utakmice protiv Kölna.

Čini se da će Bayern iskoristiti opciju otkupa njegova ugovora s Realom za fiksnih 42 milijuna eura.

Prethodno je ugovor s Bavarcima produžio Franck Ribéry (35), a čini se kako nemam ništa ni od odlaska Davida Alabe (25). On je izjavio kako će Bayern, nakon poraza od Reala u polufinalu Lige prvaka, iduće sezone ponovno doći s namjerom da ovo natjecanje osvoji.

"Mi ćemo se opet podići. Iduće sezone želimo ponovno zajedno napasti Champions League trofej", kazao je motivirani Alaba, piše Bild.

Bayernu se vraća i Serge Gnabry (22), koji je ovu sezonu s uspjehom igrao u Hoffenheimu. Nakon što se nedavno ozlijedio, otišao je u München i javio se Bayernovu klupskom liječniku d. Müller-Wohlfahrtu, koji je već preuzeo brigu o njemu.

RB Leipzig odbija prodati švedskog reprezentativca Emila Forsberga. Za TV postaju MRD šef kluba Ralf Ragnick je kazao: "Ako se mene pita, Emil ostaje, a u zadnjih šest godina u klubu se mene pitalo. Dakle, iduće godine on će ovdje igrati".

S druge strane čini se kako trener Leipziga Ralph Hasenhüttl (50) više nema budućnosti u ovome klubu. Ove sezone podbacili su u Ligi prvaka, potom i u Euroligi, a rezultat u Bundesligi daleko je iza prošlogodišnjega, kada su bili viceprvaci.

Kopirati
Drag cursor here to close