Luka oduševljava

Campo: Modrić igra poput mladića

"Igra poput mladića. On je zapravo dječak. Nosi ga mentalna radost a tijelo mu funkcionira, zahvaljujući njemu i ostali na terenu igraju dobro", izjavio je Campo za postaju Radio Marca.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2022. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Real Madrida velikim su preokretom svladali Paris Saint-Germain sa 3-1 u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka te tako nadoknadili poraz od 0-1 iz pariškog dvoboja, a uz trostrukog strijelca Karima Benzemu, jedan od najboljih igrača domaće momčadi ponovno je bio Luka Modrić.

On je svojom izvedbom zadivio i bivšeg Realovog nogometaša Ivana Campa (48), koji je na poziciji veznog igrača nastupao za "kraljevski klub" od 1998. do 2002.

"Igra poput mladića. On je zapravo dječak. Nosi ga mentalna radost a tijelo mu funkcionira, zahvaljujući njemu i ostali na terenu igraju dobro", izjavio je Campo za postaju Radio Marca.

"Trenutačno je malo igrača poput njega. Ukrade loptu pa trči kao da mu je 20 godina", dodao je.

Campo, koji je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka 2000. i 2002. godine, rekao je kako su ga "preplavile emocije" gledajući preokret kojeg je priredio njegov bivši klub u srijedu navečer.

"Bila je to čarobna sportska noć. Svatko, bez obzira za koju ekipu bio, nije mogao ostati ravnodušan na ono što se dogodilo."

Real Madrid je, nakon poraza 0-1 u Parizu, gubio i na svom terenu 0-1 u 39. minuti pa je u drugom poluvremenu tijekom 17 minuta zabio tri gola pa je s ukupno 3-2 izborio četvrtfinale Lige prvaka, javlja Hina.

Trostruki strijelac, 34-godišnji Karim Benzema (61, 76, 78) i 36-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji mu je asistirao za drugi pogodak, dobili su visoke ocjene španjolskih medija.

"Svakim danom su sve bolji. Uživam biti s njima. Karim je bio ozlijeđen, i sada se ovako vratio, a Luka uvijek igra vrhunski gdje god bio", izjavio je Realov trener Carlo Ancelotti nakon utakmice odigrane na stadionu Santiago Bernabeu.

"Ovako pobjeđuje Real Madrid", poručio je Modrić preko Twittera.

Dan poslije klupska televizija Real Madrid TV je objavila video koji prikazuje Modrićevu euforičnu proslavu po ulasku u svlačionicu gdje se izgrlio sa svakim od suigrača pa sjeo na klupu držeći se za glavu, kao da niti sam ne vjeruje u ono što se dogodilo.

Kapetan hrvatske reprezentacije, kojem je ova bila 32. utakmica ove sezone, nada se produženju ugovora s Real Madridom koji istječe 30. lipnja.

Španjolski mediji su izvijestili kako je predsjednik PSG-a Al-Khelaifi bio bijesan na suce nakon poraza te da se u pratnji sportskog direktora Leonarda spustio do svlačionice gdje su bili suci te im nije dopustio da zatvore vrata. Navodno je zaprijetio i zaposleniku Real Madrida zaduženom za održavanje terena koji ga je snimao, a Leonardo tražio da izbriše snimku. PSG i Real Madrid se službeno nisu glasili o tom navodnom incidentu.

"PSG je sjajna momčad, ali mi smo zaslužili ovu pobjedu i prolaz. Kada visoko pritišćemo protivnika, i kada svi sudjelujemo u takvoj igri, možemo pobijediti bilo koga. Za nas je svaka utakmica poput finala, a večeras smo pokazali kako je Real Madrid i dalje živ", rekao je Karim Benzema.

PSG-ov trener Mauricio Pochettino rekao je kako je njegova momčad nepošteno ispala, jer je pri "prvom pogotku Benzema napravio prekršaj na vrataru Donnarummi".

"Osjećam veliku nepravdu zbog tog priznatog gola. Bio je jasan prekršaj Benzeme na Donnarummi", izjavio je Pochettino nakon utakmice odigrane u Madridu.

"Nije to bila greška našeg vratara nego čisti prekršaj na njemu. Pogledao sam snimku između 30 i 40 puta, iz svih kutova. VAR nije vidio ključni prekršaj na utakmici", napomenuo je Pochettino.

"Taj ključni događaj je zatim utjecao na psihološko stanje obiju ekipa. Naše emocionalno stanje se tada promijenilo. Real Madrid pri rezultatu 1-1 nije imao što za izgubiti pa je krenuo u napad sa svim raspoloživim snagama. Ovo je za nas težak udarac jer smo bili bolji tijekom 180 minuta, u te dvije utakmice. Iznimno smo razočarani te odlazimo puni boli jer smo kontrolirali igru i imali prilike za zabiti još golova", zaključio je Pochettino.

Kopirati
Drag cursor here to close