Pecnuo ga

Čačić: "Šimić je jednom izjavom unio nemir u svlačionicu"

"Dario Šimić je imao taj nespretan nastup. Došao je u svlačionicu pozdraviti igrače, obavijestiti ih o tome što se dogodilo na skupštini. I tad je igračima rekao kako se svi oni, pa i njihovi menadžeri moraju njemu obraćati".
Sport / Nogomet | 07. 04. 2023. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ante Čačić po prvi puta se obratio javnosti nakon odlaska iz Dinama. On je gostovao u emisiji RTL-a, a progovorio je trenutnom stanju kluba s Maksimira

"Sigurno da ostavljam momčad u boljem stanju nego u kakvom sam je zatekao prije godinu dana. Ostvarili smo ciljeve, Dinamo sad ima veliku prednost nad Hajdukom, ali promakla nam je dvostruka kruna. Sjetite se, uvjerljivo smo pobijedili Hajduk, bili smo tada dominantni i učinkoviti. Tri dana kasnije čekala nas je Lokomotiva u Kupu, a onda smo ušli u rezultatske probleme, pogotovo na gostovanjima. Iako to nisu bile utakmice u kojima smo bili inferiorni", započeo je, pa spomenuo Šimića.

"Nedostajalo nam je puno bitnih igrača, u igri prema naprijed nismo imali Petkovića i Ivanušeca. I imali smo puno peha, suparnici su nam zabijali sjajne golove, a dogodila se i refleksija one skupštine. U klub je stigao novi član uprave Dario Šimić, mediji su oko njega, najmanje njegovom krivicom, napravili velike priče, stvorila se fama kako u Dinamu vlada nered. A Šimić će sigurno oplemeniti Dinamovu struku", zaključuje Čačić, no to nije bilo sve što ima za reći na račun bivšeg braniča Vatrenih.

"Dario Šimić je imao taj nespretan nastup. Došao je u svlačionicu pozdraviti igrače, obavijestiti ih o tome što se dogodilo na skupštini. I tad je igračima rekao kako se svi oni, pa i njihovi menadžeri moraju njemu obraćati. Mi smo tad već razgovarali o produljenju ugovora za Zagorca, Perića, Ristovskog i Mišića, ali se onda u igrače uvukao nemir. Vjerujem da će ubrzo nove ugovore potpisati i Livaković i Petković, da će Dinamo biti spreman za novu sezonu".

No, čini se kako nema zle krvi među Dinamom i Čačićem, s obzirom kako je poželio sreću svom nasljedniku te iskazao optimizam za budućnost zagrebačkog kluba.

"U Dinamu sam odradio dva mandata, silno sam ponosan na rezultate, pa i ljude s kojima sam radio. Dinamova budućnost? Sad je stiglo novo rukovodstvo, neki su ljudi već godinama u klubu u kontinuitetu, a drago mi je što u klub stižu naši bivši igrači, legende kluba. Igor Bišćan se dokazao kao trener, a ovaj Dinamo ima potencijala, i dalje će biti stožerni klub u Hrvatskoj", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close