Analiza nakon priprema

Bubalo: GOŠK-u fali dobar napadač

U klubu su očekivali još jednog veznog igrača, ali sad će primarno morati potražiti rješenje na poziciji napadača.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2021. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sedam dana na Kupresu nogometaši gabelskog GOŠK-a ulaze u završni dio priprema za Prvu ligu FBiH koja starta 14. kolovoza.

Uz trening su Gabeljani u ovoj fazi visinskih priprema odradili i još dvije prijateljske utakmice.

''Pripreme su prošle uspješno, nitko se nije povrijedio, osim manjeg udarca koji je dobio Salko Jazvin. U ovih sedam dana smo odradili sve što smo zacrtali, radili smo malo jače, dva puta dnevno'', govori za Dnevni list trener Ivan Bubalo.

Dobili su Gradinu sa 3:1, a protiv Tomislava odigrali neriješeno 2:2.

''Rezultat je u pripremama uvijek u drugom planu. Otprilike znamo što možemo očekivati. Jedini minus je što nas je napustio Luka Nižić prije dva dana, zbog angažmana u inozemstvu'', kaže Bubalo.

U klubu su očekivali još jednog veznog igrača, ali sad će primarno morati potražiti rješenje na poziciji napadača.

''Moramo dovesti napadača nakon odlaska Nižića. Puno smo na njemu bazirali, pogotovo jer je igrač ispod 21 godine, a imao je i kvalitetu. Sad ćemo morati posegnuti za alternativama. Dobro bi nam došao i zadnji vezni, ali sad je jako teško naći igrača jer su svi već u završnici priprema za start prvenstva'', podsjeća trener GOŠK-a.

Generalnu probu će GOŠK imati 7. srpnja u Međugorju protiv Trnja, hrvatskog trećeligaša. Prethodno su već upisali dva uvodna test meča u kojim su poraženi od Zrinjskog (2:1) i Posušja (4:2). U prvenstvo, koje počinje 14./15. kolovoza, će GOŠK startati gostovanjem u Kaknju kod Rudara.

Nakon Rudara u Gabeli će dočekati Igman u okviru 2. kola Prve lige FBiH, potom idu u Orašje, a domaćini su Jedinstvu.

 

Promjene u Gabeli

Klub je ostao ljetos bez nekih vrlo važnih igrača (Igor Savić, Gabrijel Čoko, Dženan Haračić, Mladen Kukrika) pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će novi igrači uspjeti ovo nadomjestiti.

U Gabelu su stigli Adnan Bobić, Srđan Vulić i Salko Jazvin koji su provjerena imena iz Premijer lige i Prve lige.

Uz njih su tu i četiri igrača koji će dosta značiti u rotaciji igrača do 21 godine: Enad Ahmić, Marko Baltić, Kerim Mehičić i Ahmed Hasanović.

Sa ekipom je i dalje Romario Matova, lijevi bočni iz Zimbabvea koji je nastupao za Solin u Drugoj HNL.

Kopirati
Drag cursor here to close