Prvi gol od povratka

Brooks prebolio tešku bolest i ponovo postiže golove

Ovom nogometašu je još u listopadu 2021. godine dijagnosticiran Hodgkinov limfom (u drugoj fazi). Nakon teške borbe s opaskom bolešću prošle godine je u svibnju dobio zeleno svjetlo da se vrati na teren.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2023. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu ovog mini ciklusa (skupina D) kvalifikacija za EURO 2024, reprezentacija Walesa je savladala Latviju. Prvi gol je bio dijelo iskusnog Aarona Ramseya iz penala, dok je konačan rezultat postavio je igrač koji ga je zamijenio David Brooks u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Brooks je taj gol proslavio uz velike emocije što je i razumljivo. Ovom nogometašu je još u listopadu 2021. godine dijagnosticiran Hodgkinov limfom (u drugoj fazi). Nakon teške borbe s opaskom bolešću prošle godine je u svibnju dobio zeleno svjetlo da se može vratiti nogometu.

U reprezentaciju se vratio u svibnju ove godine, a ovo mu je bio prvi gol za Wales poslije oporavka. Hodgkinov limfom je vrsta zloćudne bolesti koja uglavnom zahvaća limfne žlijezde, srodna je leukemiji. Najčešće se javlja kod mlađih odraslih osoba.

"Ovo mi mnogo znači. Iza mene je dugo trogodišnje putovanje koje me dovelo do ovog trenutka. Navijači su bili nevjerojatni, ali nešto posebno je bilo i ono što se u sjeni događalo, u što su svi bili uključeni, sve što je dovelo do toga da se vratim na teren, pogotovo da radim ono što volim, da zabijam pogotke, posebno za reprezentaciju" rekao je Brooks, veznjak engleskog Bournemoutha, nakon utakmice za službenu stranicu UEFA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close