Kvalifikacije za EURO 2024

Armenci šokirali Wales, Turska se provukla protiv Latvije

Kako kažu Velšani ovo je jedan od neugodnijih poraza u posljednjih nekoliko godina s obzirom na to da su svoju reprezentaciju navikli gledati na velikim takmičenjima.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2023. u 00:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije idealan termin, kvalifikacije za Europsko prvenstvo su nastavljene. Za iznenađenje večeri se pobrinula Armenija koja je slavila u Cardiffu. Radi se o skupini D u kojoj su još Hrvatska, Latvija i Turska. Kako kažu Velšani ovo je jedan od neugodnijih poraza u posljednjih nekoliko godina s obzirom na to da su svoju reprezentaciju navikli gledati na velikim takmičenjima.

Čak se i u ovom susretu činilo da su na dobrom putu jer je rano gol za 1:0 postigao Daniel James. Međutim do poluvremena su gosti napravili preokret golovima Lucas Zelaryana, kapetan Armenije i Leona Ranosa. Imali su domaći reprezentativci nekoliko prilika za izjednačenje, ali ih nisu iskoristili.

Gosti svoje jesu, Ranos je drugim golom u 66. minuti osigurao prednost Armencima. Wilson je u 72. minuti probudio nadu koja je trajala svega tri minute. Tada je ponovo na sceni Zelaryan. Nade da Vels može nešto napraviti u ovoj utakmici su nestale s crvenim kartonom Moorea.

Turci su se izvukli iako su plesali na rubu. Turska je vodila s 1:0 i 2:1 pogocima Bardakcija (22) i Undera (61), ali se Latvija nije predavala. Prva uzbuđenja počinju u sudačkoj nadoknadi.
Nakon jedne duge lopte i zračnog duela Tobers šutira i provlači loptu u mrežu Turske za veselje domaćih navijača.

Latvija je prethodno ostala s igračem manje nakon isključenja Emsisa. Ipak, Turska dolazi do tri boda u 96. minuti. Alper Yilmaz je pa skoro iz očaja poslao jedan centaršut, golman Latvije Puriņš je krenuo na loptu, koju je samo rukom prebacio za Kahvecija koji postiže gol za 2:3.

Na tablici vodi Turska sa 6 bodova, a Hrvatska i Wales imaju po četiri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close