Gosti uzeli 12 boova

Brest sanja Ligu prvaka

Klub koji u prethodne 33 godine nikada nije završio u gornjoj polovini tabele najvišeg ranga francuskog nogometa, sada je 11 kola prije kraja na drugom mjestu.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2024. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Totalna dominacija gostiju u susretima 27.kola Ligue 1. Još u subotu su odigrane dvije utakmice u kojima su domaćini uhvatili jedan bod.
Danas niti jedan u četiri susreta.

Jedna od velikih priča europskog nogometa i dalje traje. Brest je danas uhvatio nova tri boda u borbi za Ligu prvaka. Klub koji u prethodne 33 godine nikada nije završio u gornjoj polovini tabele najvišeg ranga francuskog nogometa, sada je 11 kola prije kraja na drugom mjestu. Iako ne briljira u posljednje vrijeme.

Marco Bizot je danas spašavao. Lorient je bio bliže golu, ali su se gosti provukli. Del Castillo je pogodio u 86. minuti. U 31. minuti utakmice čini se VAR je pomogao gostima jer nije viđeno igranje rukom Chardonneta.

Nica je izgubila važne bodove u borbi također za Ligu prvaka. Na centaršut Amiana, glavom je pogodio Abline za vodstvo Nantesa. Nakon dodatnog pregledavanja snimka, sudac Dechepy je dosudio jedanaesterac koji u gol pretvara Moffi.

Na kraju je dosuđen još jedan penal, ovaj put za goste. Mostafa Mohamed je zabio za 1:2. Ovim porazom Nice "profitiralo" je pola lige s obzirom na to da je Francuska dobila još jedno mjesto u Ligi prvaka. Nica je peta na tabeli, ima sedam bodova manje od Bresta.

Toulouse je prošao gostovanje u Clermontu, Sierro je iskoristio penal u 8. minuti, a onda su Dallinga i još jednom Sierro zaključili priču u razmaku od šest minuta.

Montpellier koji se bori za opstanak danas je uhvatio tri važna boda u direktnom obračunu protiv konkurenta Le Havrea. Utakmica je odlučena u periodu od 72. do 80. minute. Ferri je postigao prvi gol, Jullien drugi.

Dominaciju gostiju uspjeli su prekinuti igrači Strasbourga. Koji udaljio Rennes od petog mjesta. Zahvaljujući golovima Senaye i Sebasa. Strasbourg je na 12. mjestu s 32 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close