Talentirane nogometašice za Bljesak.info

Hercegovke u reprezentaciji: Trud i rad su put prema uspjehu

Djevojke iz Tomislavgrada spremne su za nova dokazivanja u klubu i reprezentaciji BiH.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2019. u 08:12 D.Andrić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sretne i zadovoljne, talentirane nogometašice ŽNK Široki Brijeg Branka Bagarić i Marija Radoš iz Tomislavgrada ne skidaju osmjeh s lica otkad im je došao poziv na okupljanje U-23 reprezentacije BIH. 

Novo uzbuđenje i novo dokazivanje

''Ovaj poziv je nagrada za sav trud i rad, a posebno sam ponosna jer mnoge djevojke ne mogu dobiti ovakvu priliku'', započinje razgovor stoperica Marija Radoš za Bljesak.info koja ima iskustva i u igrama za mlađe uzraste. Ova defanzivna igračica ŽNK Široki Brijeg naglašava kako joj je iskustvo za U-19 reprezentaciju BIH pomoglo u daljnjem treniranju i radu te joj dalo uvid u neke nedostatke koje i sada nadoknađuje. 

Foto:Bljesak.info / Marija Radoš

Uoči poziva za U-23 reprezentaciju Bagarić je imala nezgodnu ozljedu zbog koje se još vraća u formu, no ne sumnja da će opravdati poziv i pokazati kvalitetu.

Bagarić ili ''Ženski Messi'' kako joj tepaju u Širokom Brijegu, ima ogromno iskustvo u igrama za reprezentaciju. Njen talent je brzo primijećen i u seniorskim krugovima, pa se prvi poziv za A reprezentaciju dogodio već 2017. godine, a da ih je Bagarić oduševila pokazao je i novi poziv u siječnju 2018. godine.

''Svaki poziv je novo uzbuđenje i novo dokazivanje, to je ono o čemu sanja svaka mlada nogometašica'', govori skromno Bagarić za Bljesak.info te naglašava kako joj pohvale  i usporedbe s najvećim talentima daju samo dodatni poticaj za uspjeh.

Sretne u Širokom Brijegu

Godina 2017. bila je presudna za ove dvije djevojke i ŽNK Široki Brijeg koji je uskoro postao pravo malo središte tomislavgradskog nogometa. Branka Bagarić stigla je u klub u proljetnom dijelu sezone 2016/2017. kao ofenzivna vezna i polušpica te kao jedna od najboljih mladih nogometašica BiH, dok je na ljeto 2017. Marija Radoš potpisala ugovor sa ŽNK Široki Brijeg sa još dvije djevojke iz Tomislavgrada.

Danas, nakon dvije godine složne su u dojmovima o klubu i životu u ovom hercegovačkom gradu. Široki im je drugi dom, naglašavaju, a klub sjajan u organizaciji, uvjetima rada i povezanosti ekipe. 

  / ŽNK Široki Brijeg

''Ovo je jedna veoma zdrava sredina, gdje uz veliki trud i zalaganje koje svaka cura daje ne nedostaje ni dobrih rezultata'', ističe Radoš koja je u Široki stigla iz kampa Bayera iz Leverkusena.

Vrijeme provedeno u Njemačkoj opisuje kao neprocjenjivo iskustvo koje ju je, kako kaže, promijenilo kao igračicu i sam pristup prema nekim stvarima.

''Zahvalna sam što sam dobila takvu priliku, taj period života smatram vrlo bitnim u svom nogometnom iskustvu'', govori Marija za Bljesak.info

O budućnosti izvan Širokog ove talentirane djevojke ne razmišljaju. Bagarić ističe kako ovdje ima sve što joj treba te da su za dosadašnji uspjeh najzaslužnije njene suigračice i trener. Radoš se u budućnosti vidi u nogometu, ali sve ipak ostavlja vremenu. 

Foto: Bljesak.info / Branka Bagarić

Duvanjska kolonija

Zanimljivo, za ŽNK Široki Brijeg nastupa čak pet igračica iz Tomislavgrada. Najzanimljivija priča u klupskim krugovima je o sestrama koje igraju skupa u ovom klubu već godinu dana. Riječ je o Mariji i njenoj sestri Josipi Radoš, mladoj vratarki koja je u ŽNK Široki Brijeg došla na zimskoj stanci u sezoni 2017/2018. Josipa je mlada U-17 reprezentativka koja je došla iz livanjskog ŽNK Troglav 1918. 

Foto: Bljesak.info / Mlada vratarka Josipa Radoš u klub je stigla 2018. godine

''Ponosne smo što možemo predstavljati svoj mali grad, a zajedno nas je do ovdje doveo samo rad kojim smo nadograđivale svoj talent'', ističe ponosno Marija Radoš za Bljesak.info naglašavajući kako bi voljela da općina izdvaja veća sredstva za sport kako bi se bolje istaknuli talenti kojih sigurno ne nedostaje.

''Tomislavgrad je oduvijek bio prepun odličnih sportaša, a mi nikada nećemo zaboraviti trenutke u ŽNK Tomislav'', prisjeća se sjetno Bagarić. 

Bljesak.info / Wagner Santos Lago i Branka Bagarić

Stignu i studirati

Bagarić i Radoš su uz svoju najveću ljubav, nogomet, odlučile i upisati fakultet na Sveučilištu u Mostaru. Tako je Branka već druga godina kineziologije na FPMOZ-u i naglašava kako nekada nije jednostavno uskladiti vježbe na fakultetu i trening u jednom danu, ali da ju teški dani ne sputavaju na putu prema uspjehu.

Isti studij ove akademske godine upisala je i Marija koja kaže da je zbog gužve u rasporedu najvažnija dobra organizacija vremena.

''Bitno je iskoristiti svaki trenutak koji imamo ili za trening ili za učenje, a nama sportašima to nije toliki problem jer nas potiče cilj prema uspjehu zbog kojeg postoji puno odricanja'', zaključuje Radoš za Bljesak.info. 

Foto: Facebook / ŽNK Široki Brijeg u Travniku
Kopirati
Drag cursor here to close