Prava obitelj

ŽNK Široki Brijeg - primjer kako je zdrava sredina plod za najbolje rezultate

Onima koji pozorno prate rad i razvoj ženskog nogometnog kluba u Širokom Brijegu ne mogu neprimijetiti zanos, volju i ljubav koju djevojke osjećaju prema svome malom kolektivu.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2018. u 10:20 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest bodova prednosti ispred Mladosti iz Nević Polja i Sane 2014 iz Sanskog Mosta čini veliku zalihu bodova s kojim će nogometašice Širokog Brijega krenuti u proljetni dio natjecanja u Prvoj ligi Federacije BiH i pokušati izboriti plasman u Premijer ligu BiH.

Naime, ekipi trenera Ivana Kvesića ovo je četvrta natjecateljska sezona u kojoj su, kako vole istaknuti, u srednjoročnom planiranju i programiranju došli do vrhunca, odnosno do realizacije provjerenih modela treninga koji osigurava visoku razinu rezultata, što pokazuje i osvojeni naslov jesenskog prvaka s maksimalnim učinkom od sedam pobjeda.

''Nije bilo jednostavno. Neke su ekipe napravile dobar posao u prijelaznom roku i iznenadile nas kvalitetom i dobrom igrom. Međutim, i mi smo vrlo ozbiljno pristupili ovoj sezoni i ništa ne prepuštamo slučaju. Za svaku se utakmicu pripremamo maksimalno ozbiljno, s velikim respektom i činjenicom kako ipak sve najviše ovisi o nama i našem pristupu'', kazao je na početku razgovora za Bljesak.info trener Ivan Kvesić.

Foto: Bljesak.info / Ivan Kvesić

Trener ima slatke brige

Onima koji pozorno prate rad i razvoj ženskog nogometnog kluba u Širokom Brijegu ne mogu neprimijetiti zanos, volju i ljubav koju djevojke osjećaju prema svome malom kolektivu. Iako nemaju nikakvu financijsku korist od igranja, svoje tjedna obveze prilagođavaju svakom pojedinom treningu i utakmici koja slijedi.

''Djevojke su cijelim svojim bićem fokusirane na pripremu za treninge, utakmice i sve ostalo vezano za ženski nogomet. Rekao bih kako moja ekipa cijelim svojim srcem igra za ovaj klub. Zbog svega toga nije pretjerano reći kako imam slatke brige kada vidim koliko vjere, želje i profesionalnosti svi skupa unosimo u projekt plasmana u Premijer ligu BiH'', ponosno u razgovoru za Bljesak.info naglašava trener Kvesić.

Foto: Bljesak.info / Ivan Kvesić

Kako se trenutačno čini Širokobriježanke će najvećeg konkurenta za plasman u najviši rang natjecanja imati u ekipi Mladosti iz Nević Polja koja je svojim kvalitetnim nastupima u ovoj sezoni mnoge iznenadila. Naravno, iz ovih kombinacija ne treba isključiti novog prvoligaša Sanu 2014 iz Sanskog Mosta te ekipu Libera iz Goražda koja je na početku sezone slovila za jednog kandidata za najviši rang.

''Smatram kako ekipa Libera ima najviše potencijala za visok plasman. Ako su u pravoj formi i punom sastavu, svima mogu stvoriti velike probleme. S druge strane, ne treba isključiti kako će Mladost iz Nević Polja, čiju je igru trener Velimir Suban podignuo na zavidnu razinu, i Sana 2014, koja u svojoj premijernoj sezoni pruža vrlo dobre igre, na proljeće vrebati svoju priliku i na njih treba ozbiljno računati'', smatra Kvesić.

Igra i rezultati pravi su odraz atmosfere u ekipi

ŽNK Široki Brijeg je ekipa koja je osnovana u kasnu jesen 2014. godine. Iako su relativno mlad kolektiv, danas mnogi od njih mogu puno toga naučiti. Organizacijski su gotovo perfektno posloženi, atmosfera u klubu je na zavidnoj razini, treninzi su puni motiva, želje i što je najvažnije vrhunskog pristupa. I, iza svega toga stoji profesionalna uprava kluba spremna pomoći u svakom trenutku, što je jedna od ključnih stvari u ženskom nogometu.

''Kad imate sve to, najpoštenije bi bilo reći kako nas krasi jedna ugodna, prelijepa i obiteljska atmosfera u kojoj uživate i jednostavno morate imati rezultat. Sve skupa me to raduje i za ovaj klub, stručni stožer i svoje djevojke sam spreman sve dati i one mi to vraćaju na najbolji mogući način'', poručuje trener Ivan Kvesić i dodaje kako u svemu ovome ne treba zaboraviti potporu koju imaju od svojih muških kolega te oružara i teta u restoranu koji su im uvijek na usluzi.

Bljesak.info / ŽNK Široki Brijeg - ŽN/FK Mostar

Djevojke na svu potporu uzvraćaju na najbolji mogući način. Nakon sedam odigranih kola u polusezoni imaju maksimalan učinak od sedam pobjeda uz impresivnu gol razliku (51:3). Trećinu tih pogodaka postigla je Branka Bagarić, povremena reprezentativnka Bosne i Hercegovine koja je sa 17 pogodaka na svome kontu druga na ljestvici strijelaca u Prvoj ligi FBiH.

''Naša igra i rezultati pravi su odraz atmosfere u ekipi. Ove smo polusezone postigle sve što smo si zacrtale, ali i više od toga. Prezadovoljna sam kako igramo, kako ekipa, tako i ja. Uostalom, i moji su pogotci plod odlične kohezije u ekipi. Na proljeće želimo nastaviti u ovom ritmu i bez poraza završiti sezonu'', kazuje Branka Bagarić u razgovoru za Bljesak.info.

Bljesak.info / ŽNK Široki Brijeg - ŽF/NK Emina 2016 (Branka Bagarić)

Klupska uprava će osigurati prigodne nagrade

Iako su nogometašice na zasluženom odmoru, uprava kluba na Pecari nimalo ne miruje. Naprotiv, uvelike se pripremaju za vrlo izvjesno osvajanje naslova prvaka u Prvoj ligi FBiH i plasman u Premijer ligu BiH. Naime, u slučaju postizanja zacrtanog cilja klub će osigurati i prigodne novčane nagrade za seniorsku ekipu.

''To je najmanje što možemo učiti za naše djevojke. U dogovoru s ljudima u klubu i našim sponzorima osigurat ćemo prigodne novčane nagrade u ime zahvale za izniman uspjeh i nadasve njihovo ponašanje. Pored rezultatskih i igračkih kvaliteta, naše djevojke više od svega krase ljudske kvalitete, njihov odgoj i odnosi koje njeguju u društvu. Puno toga govori činjenica kako se nitko nikada nije požalio na ponašanje naših djevojaka, bilo da je riječ o treningu, utakmici, školi...'', ističe klupski predsjednik Slaven Zelenika.

Bljesak.info / ŽNK Široki Brijeg - ŽN/FK Mostar (Branka Bagarić)

''Iza nas je iznimno uspješna godina, sigurno koračamo prema zacrtanom cilju. Godinu na izmaku zaključit ćemo tradicionalnim internim božićnim turnirom. To je idealno prilika za ponovno okupljanje kako bi u zajedništvu proslavili ostvarene rezultate i djevojkama se zahvalili simboličnim božićnim darovima'', dodao je Zelenika u razgovoru za Bljesak.info.

Podsjećamo, tradicionalni ''Božićni turnir'' kojim ŽNK Široki Brijeg obilježava kraj kalendarske godine održava se sredinom prosinca u dvorani Sportskog centra ''Mandić'' čiju dvoranu članice ovoga kluba koriste besplatno tijekom cijele godine.

Kopirati
Drag cursor here to close