FC Bayern

"Braco" Salihamidžić dobio neočekivanu podršku za svoj rad

"Uli Hoeneß i Karl-Heinz Rummenigge na sva usta hvale Salihamidžića. Jupp Heynckes i Peter Hermann također su se u razgovoru sa mnom uvijek pozitivno o njemu izražavali. Braco nije tek tamo neki!"
Sport / Nogomet | 01. 07. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački Bild je proteklog tjedna pisao o tome kako sportskom direktoru Bayerna Hasanu Salihamidžiću ne polazi za rukom dovesti željena pojačanja, posebice u napadačkom redu, što treneru Niki Kovaču stvara dodatnu nervozu.

Pitajući se hoće li doći do sukoba između njih dvojice, Bild navodi primjere Leroyja Sanéa i Calluma Hudson-Odoija, nogometaša koji su bili na listi želja, ali ih se nije uspjelo dovesti na Allianz Arenu. Jednako malo uspjeha imao je i s Rodrigom koji je iz Atletica Madrid prešao u Manchester City.

Međutim, popularni Braco neočekivano je dobio ''vanjsku zaštitu'' od strane njemačke menadžerske legende, 70-godišnjeg Reinera Calmunda, koji je u nogometnom biznisu prošao sve i teško da će naići na neku nepoznanicu.

Calmund je 27 godina radio u rukovodećim strukturama Bayera Leverkusena, a pronalazio je načina kako nagovoriti brazilske igrače poput Paula Sérgija, Jorginha, Emersona, Zé Roberta, Lúcia i Juana, ili pak slavnog Bugarina Dimitra Berbatova, da potpišu za Leverkusen.

"Uli Hoeneß i Karl-Heinz Rummenigge na sva usta hvale Salihamidžića. Jupp Heynckes i Peter Hermann također su se u razgovoru sa mnom uvijek pozitivno o njemu izražavali. Braco nije tek tamo neki! Iako gramatički nije uvijek savršen - on govori njemački, engleski, talijanski, španjolski, srpsko-hrvatski. Najprije morate pronaći nekog poput njega", kazao je o Salihamidžiću iskusni Reiner Calmund, poznat po svojoj neposrednosti i britkom jeziku.

"Nismo više u vremenu kad je bilo dovoljno da FC Bayern nazove nekog igrača i ovaj odmah uskače u prvi zrakoplov. Danas najveće nogometne zvijezde imaju više mogućnosti za potpis atraktivnih ugovora s vrhunskim klubovima. Ekonomski gledano, klub iz Münchena se danas mora žestoko boriti s klubovima koji su financijski još jači od njega", rekao je Calmund, prenosi Bild.

Ovaj bivši uspješni sportski menadžer kaže kako je prerano donositi zaključke o prijelaznom roku, jer je on tek počeo. Moguće je da na kraju, u samome Bayernu, slika bude potpuno drukčija.

Kopirati
Drag cursor here to close