Steve Cooper

Nottingham Forest otpustio trenera, Espirito Santo mogući nasljednik

PA je objavila da je 49-godišnji Portugalac Nuno Espirito Santo poželjan kandidat za preuzimanje prve momčadi.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2023. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Steve Cooper više nije trener Nottingham Foresta, objavio je u utorak član engleske Premier lige koji je već započeo pregovore s bivši menadžerom Wolverhampton Wanderersa i Tottenham Hotspura Nunom Espiritom Santom kao mogućim nasljednikom smijenjenog 44-godišnjeg stručnjaka.

Forest je u zadnjih šest utakmica u Premier ligi osvojio jedan bod, a u posljednjih 13 kola ima jednu pobjedu, sedam poraza i pet neodlučenih ishoda. Momčad se nalazi na 17. mjestu sa 14 bodova, pet više od Lutona, a šest više od Burnleyja i Sheffield Uniteda koji se nalaze u zoni ispadanja.

"Svi u Nottingham Forestu bi željeli zahvaliti Steveu na njegovom izvrsnom doprinosu našem klubu. Njegovo postignuće u vraćanju Foresta u Premier ligu nedvojbeno će ostati upamćen u povijesti kluba, javlja Hina.

Zahvaljujemo Steveu na njegovoj predanosti i tijekom vremena koje je proveo s nama, kao i na nevjerojatnoj vezi koju je uspostavio s našim navijačima i gradom Nottinghamom", izjavio je vlasnik kluba Evangelos Marinakis koji je tijekom ljeta utrošio više od 100 milijuna funti tijekom ljetnog prijelaznog roka pa je shodno tome očekivao i bolje rezultate od momčadi koja se u prošloj sezoni zadržala u Premier ligi osvajanjem 16. mjesta.

Iz Foresta su poručili da će ime novog šefa struke objaviti "u dogledno vrijeme", ali izvještajna agencija PA je objavila da je 49-godišnji Portugalac Nuno Espirito Santo poželjan kandidat za preuzimanje prve momčadi.

Portugalski stručnjak je bez angažmana otkako je u studenom napustio saudijski klub Al-Ittihad, a čini se da je spreman za povratak u Premier ligu dvije godine nakon što je otpušten nakon kratkog, četveromjesečnog boravka u Tottenhamu.

Nottingham Forest će do kraja kalendarske godine odigrati još tri prvenstvene utakmice: u subotu (23.12.) će ugostiti Bournemouth, na Stjepanovo (26.12.) će gostovati kod Newcastle Uniteda, a 30. prosinca će biti domaćin Manchester Unitedu.

Kopirati
Drag cursor here to close