Novi trener

Bosz preuzeo PSV

"Peter je bio idealan kandidat", uvjeravao je sportski direktor PSV-a Earnest Stewart, koji je bio s njim dok su obojica još bili igrači.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2023. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otpušten od strane francuskog Lyona u listopadu, nizozemski trener Peter Bosz postavljen je na čelo PSV Eindhovena, objavio je u ponedjeljak nizozemski viceprvak.

Bosz (59), potpisao je trogodišnji ugovor kako bi naslijedio bivšeg nizozemskog reprezentativca Ruuda van Nistelrooya, koji je dao otkaz nakon samo jedne sezone krajem svibnja žaleći se na "nedostatak podrške unutar kluba".

"Peter je bio idealan kandidat", uvjeravao je sportski direktor PSV-a Earnest Stewart, koji je bio s njim dok su obojica još bili igrači, prenosi Hina.

"PSV i ja smo gladni igre i trofeja", rekao je Bosz, citiran u priopćenju kluba koji je ove sezone osvojio Nizozemski kup i Superkup. "Prošle sezone osvojili smo dva naslova, ali cilj nam je postati državni prvak. To je ono što tražimo".

Bosz je već trenirao šest različitih momčadi u Nizozemskoj, uključujući Feyernoord (2006-09) i Ajax Amsterdam (2016-17) i imao je nekoliko inozemnih iskustava u Dortmundu (2017), Bayer Leverkusenu (2018-21) i Lyonu (2021-22 ) gdje je proveo nešto više od jedne sezone.

PSV je prošle godine završio na drugom mjestu Nizozemske lige, iza Feyenoorda. Njegov 24. i posljednji naslov prvaka Nizozemske datira iz 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close