Konferencijska liga

Leicester, Marseille i PSV prošli u četvrtfinale

Nogometaši Marseillea, PSV Eindhovena i Leicester Cityja izborili su plasman u četvrtfinale Konferencijske lige.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2022. u 22:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u prvom susretu slavio s 2-1, Marseille je i u uzvratu identičnim rezultatom porazio Basel.

Basel je poveo golom Dana Ndoyea, no francuski tim je ipak okrenuo rezultat. Under je izjednačio u 74. minuti, a pobjedu francuskom sastavu donio je Valentin Rongier u sudačkoj nadoknadi.

Rennes je pobijedio Leicester City s 2-1, ali to nije bilo dovoljno jer je engleski sastav u prvom susretu slavio s 2-0.

Domaćin je poveo već u osmoj minuti golom Benjamina Bourigeauda.

Wesley Fofana je u 51. minuti izjednačio, a Francuzi su u 76. minuti preko Flaviena Taita stiglo do nove prednosti. Do kraja susreta Rennes je lovio još jedan gol i produžetak, ali nije uspio.

PSV i FC Kopenhagen su u prvom susretu odigrali 4-4, no PSV je u uzvratu u Kopenhagenu bio uvjerljiv s 4-0.

Eran Zahavi je doveo goste u vodstvo u 10. minuti nakon loše reakcije domaćeg vratara Karla-Johana Johnssona. Mario Gotze je odlično uposlio Zahavija koji je pucao, a lopta se ispod Johnssona provukla u gol.

U 35. minuti bilo je 2-0. Ovoga puta pogodak je postigao Gotze koji je nakon asistencije upisao i pogodak. Zahavi je u 79. minuti zabio s 3-0, a konačnih 4-0 postavio je Madueke u sudačkoj nadoknadi.

Alkmaar je kod kuće nakon produžetaka odigrao 2-2 protiv norveškog Bodo/Glimta, čime su gosti prošli dalje jer su u prvom susretu pobijedili 2-1.

Vangelis Pavlidis bio je dvostruki strijelac za nizozemski klub, dok su za Bodo pogađali Pellegrino u regularnom dijelu i Sampsted u produžecima.


Kopirati
Drag cursor here to close