Kvalifikacije

PSV razmontirao turskog doprvaka; Poraz Crvene Zvezde

U dvoboju teškaša susreli su se PSV i Galatasaray, a Nizozemci su na kraju slavili s visokih 5:1. Malmo je slavio protiv Helsinkija 2:1, dok je Kairat Almaty istim rezultatom pobijedio Crvenu Zvezdu.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši PSV-a na impresivan su način odradili prvu utakmicu pretkola Lige prvaka protiv Galatasaraya pobijedivši s 5:1.

Nizozemci su u vodstvo došli već u 2. minuti preko Erana Zahavija, a dobru je igru domaće momčadi isti čovjek iskoristio u 35. minuti i ponovno se upisao u strijelce.

Turci se ne predaju i sedam minuta kasnije smanjuju rezultat pogotkom veznjaka Emrea Kilinca.

Ipak, PSV ponovno ima dva gola prednosti od 53. nakon što se u strijelce upisuje nekadašnji njemački reprezentativac Mario Gotze.

Točku na i pobjede PSV-a stavili su Eran Zahavi, došavši do hat-tricka u 84., kao i Gotze još jednim pogotkom u 89. minuti susreta.

U prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka Malmo je pobijedio HJK Helsinki s 2:1, a prvi pogodak na utakmici postigao je povremeni hrvatski reprezentativac Antonio Čolak. Bio je to negov već deseti gol u dresu švedskog prvaka otkako je u ožujku ove godine stigao na posudbu iz PAOK-a.

U susretu između Mure i Ludogoreca nije bilo golova,a jednako su suzdržani bili Slovan Bratislava i švicarski Young Boys.

Legia je u Varšavi pobijedila estonsku Floru s 2:1, a pogodak odluke zabio je Rafael Lopes u sudačkoj nadoknadi. Za 1:0 zabio je Bartosz Kapustka u trećoj minuti, a izjednačio je Rauno Sappinen u 53. minuti.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je cijeli susret za poljski sastav.

Olympiakos je golom Madyja Camare u 29. minuti porazio Nefči iz Bakua.

Inače, dvobojem Kairata i Crvene zvezde u Kazakhstanu započeli su današnji ogledi drugog pretkola Lige prvaka. Kazahstanci su slavili 2:1 protiv favorizirane Zvezde.

Beograđani će priliku za osvetu i prolazak dalje imati u uzvratu na domaćem terenu za tjedan dana, a ekipi koja ostvari ukupnu pobjedu idući će protivnik biti bolji iz dvostrukog ogleda Alashkerta i Sheriffa iz Tiraspola.

Rezultati:

Kairat – Crvena zvezda 2:1 (Kante 24', Bagnack 87'/Mikanović OG 57')

Malmo – HJK 2:1 (Čolak 45', Christiansen 74' / Friski 68')

Mura – Ludogorets 0:0

Slovan Bratislava – Young Boys 0:0

Legia – Flora 2:1 (Kapustka 3', Lopes 90' / Sappinen 53')

Olympiakos – Neftchi Baku 1:0 (Camara 29')

PSV – Galatasaray 5:1 (Zahavi 2', 35', 84', Gotze 51', 89' / Kilinc 42')

Kopirati
Drag cursor here to close