Bundesliga

Borussia s igračem manje do bodova u Hoffenheimu

U prvom susretu 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Hoffenheim sa 3-1, iako su 20-tak minuta bili s igračem manje.
Sport / Nogomet | 29. 09. 2023. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti su poveli u 18. minuti preko Niclasa Fullkruga, a Hoffenheim je izjednačio u 25. minuti golom Kramarića iz jedanaesterca.

Glavni krivac za pogodak bio je Borussijin stoper Mats Hummels koji je prvo pogrešno dodao loptu, a potom oborio Antona Stacha na samom rubu kaznenog prostora. Kramarić je sigurno izveo kazneni udarac.

Bio je to Kramin četvrti pogodak u njemačkom prvenstvu, te ukupno osmi ove sezone. Dva gola je zabio u Kupu protiv Lubecka, a još dva u dresu reprezentacije protiv Armenije i Latvije.

Međutim, u posljednjim trenucima prvog dijela Marco Reus je zabio za novo vodstvo gostiju.

Domaćin je korak do izjednačenja bio u 52. minuti, ali je udarac Roberta Skova završio u okviru gola. Borussija je od 71. minute igrala s igračem manje nakon što je Ramy Bensebaini isključen zbog dva žuta kartona i to u razmaku od svega četiri minute.

Hoffenheim nije uspio iskoristiti grača više, već je u sudačkoj nadoknadi Julian Ryerson zabio za konačnih 3-1. Kramarić je igrao do 87. minute.

GOLOVI 

Borussija je ovom pobjedom barem privremeno preuzela vodstvo na ljestvici sa 14 bodova, bodom više od Bayerna i Bayera, dok je Hoffenheim šesti sa 12 bodova.

Bayern u subotu čeka derbi kod RB Leipziga. Bayern i RB Leipzig su već igrali ove sezone i to sredinom kolovoza u finalu Superkupa, a RB Leipzig je slavio sa 3-0.

Raspored utakmica:

U subotu:

Wolfsburg - Eintracht
Mainz - Bayer Leverkusen
Koln - Stuttgart
Bochum - Bor. Moenchengladbach
Heidenheim - Union Berlin
RB Leipzig - Bayern Munchen

U nedjelju:

Darmstad - Werder Bremen
Freiburg - Augsburg

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close