Bundesliga

Borussia Dortmund izgubila korak za vodećim Bayernom

U ruhrskom derbiju Schalke i Borussia Dortmund su u Gelsenkirchenu odigrali 2-2, pa je Borussia izgubila korak za vodećim Bayernom, a Schalke više nije zadnja momčad Bundeslige.
Sport / Nogomet | 11. 03. 2023. u 23:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia Dortmund je ovaj tjedan ispala u osmini finala Lige prvaka od londonskog Chelseaja, a danas je osvojila samo bod u nekad moćnom ruhrskom dvoboju u Gelsenkirchenu.

Za žuto-crne iz Dortmunda zabili su Nico Schlotterbeck (38) i Portugalac Raphael Guerreiro (60), dok su za Modre iz Gelsenkirchena strijelci bili Marius Bulter (50) i Turčin Kenan Karaman (79). GOLOVI

Borussia ima dva boda manje od lidera Bayerna, dok je Schalke (20) prepustio "fenjer" Hoffenheimu (19), piše Hina.

Bayern je upisao 15. pobjedu od početka prvenstva i prvi je na tablici sa 52 boda. Petica je ovaj put završila u mreži Augsburga, glasilo je 5-3.

Augsburg je poveo već u trećoj minuti golom Mergima Berishe, ali je Bayern do kraja poluvremena četiri puta pogađao mrežu gostujuće momčadi.

Prvi je zabio Joao Cancelo u 15. minuti, zatim je Benjamin Pavard doveo Bayern u vodstvo golovima u 19. i 35. minuti, a točku na prvo poluvrijeme stavio je Leroy Sane u 45. minuti.

U 60. minuti Berisha je bio precizan s bijele točke i smanjio rezultat na 4-2, Alfonso Davies u 74. minuti ponovno je Bayernu donio tri pogotka prednosti, a konačan rezultat postavio je Irvin Cardona u 93. minuti. Golove možete pogledati OVDJE

Kopirati
Drag cursor here to close