U pravo vrijeme na pravom mjestu

VIDEO: Gvardiol nakon Cityja zabio i Borussiji

Udarac iz kuta izveo je Forsberg i ubacio na prvu stativu, a tamo je bio Yussuf Poulsen i loptu prebacio na drugu stranu gola gostujuće momčadi.
Sport / Nogomet | 11. 03. 2023. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joško Gvardiol ponovno je zabio za RB Leipzig. Nakon što je postigao pogodak u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja i donio svom klubu remi od 1:1 pred uzvratnu utakmicu, sada je precizan bio u Bundesligi. Protivnik je bila Borussia Mönchengladbach, a njegov gol možete pogledati OVDJE.

Ovoga puta je pogodak ipak bio nešto manje bitan jer je Leipzig u trenutku kad je zabijen već imao vodstvo od 2:0 golovima Tima Wernera iz 58. minute i Emila Forsberga iz 71. minute. Gvardiol je zabio nakon kornera u 80. minuti susreta, ali ne glavom, kako bi se možda očekivalo.

Udarac iz kuta izveo je Forsberg i ubacio na prvu stativu, a tamo je bio Yussuf Poulsen i loptu prebacio na drugu stranu gola gostujuće momčadi. Tamo je spreman da poentira bio Gvardiol i mirno je zakucao loptu u mrežu Gladbacha.

Gol nije jedino što je Gvardiol dobro napravio na današnjoj utakmici. Hrvatski stoper odigrao je fenomenalan susret i odnio titulu igrača utakmice prema Sofascoreu s ocjenom 8.3. Osvojio je velik postotak duela, bio gotovo savršeno precizan u dodavanjima i uspio u svim driblinzima koje je pokušao.

Nakon ove utakmice Leipzig je treći s 45 osvojenih bodova i utakmicom više od Dortmunda, koji je s 49 bodova na drugom mjestu, te od Uniona s 44 boda na četvrtom mjestu. Teoretski Leipzig dostići može i Freiburg, koji ima 42 boda i s utakmicom manje se nalazi na 5. mjestu, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close