Derbi prvenstva

Borac slavio u Mostaru i stavio jednu ruku na titulu!

U derbiju kompletne polusezone banjalučki Borac slavio je u Mostaru s 1:0 i tako otišao Zrinjskom na ogromnih 12 bodova viška!
Sport / Nogomet | 10. 03. 2024. u 20:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski ne samo da nije uspio smanjiti zaostatak za Borcem, nego je nakon nedjeljnog derbija obrana naslova sve dalja za Plemiće. Borac je uspio pobijediti aktualnog prvaka na njegovom terenu s 1:0 i tako otišao na ogromnih 12 bodova prednosti.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Borac

Do kraja sezone ostao je čitav treći krug, no Borac izgleda odlično i teško da će ispustiti takvu prednost. To se ne može reći za Zrinjski čiji će trener Željko Petrović biti pod velikim kritikama, iako je ovu utakmicu vodio Mario Ivanković, jer je Petrović suspendiran.
 
Jedini gol na utakmici postigao je mladi David Vuković koji je donio svojoj ekipi vrlo vrijednu pobjedu.
 
Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti i to već u 5. minuti. Jovo Lukić presjekao je lopti i izašao sam ispred Marića, ali je pucao loše i visoko. Dvije minute poslije Borac je imao još bolju priliku. 
 
Ovaj put je pogriješio Toni Šunjić, koji je prvi put otkako se vratio počeo u prvih 11 u ligi, Lukić je opet sam izašao ispred Marića, ali vratar Zrinjskom mu brani. 
 
Zrinjski je u prvih petnaestak minuta bio posve bezopasan, no u 18. minuti Igor Savić promašio je veliku prigodu. Veznjak domaćih našao se sam na lijevoj vratnici nakon kornera, ali njegov šut bio je izblokiran.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Borac

Tri minute kasnije Ivan Jukić prošao je po lijevoj strani i poslao nisku loptu u sredinu, ali je Herrera uklizao i spriječio čist pogodak. 
 
U 32. minuti gosti su tražili jedanaesterac. Čavić je šutirao a od Šunjića se lopta odbila u korner. Igrači Borca pokazivali su na ruku, no sudac Peljto objasnio je da je Šunjićeva ruka bila uz tijelo.
 
Iz tog kornera Borac je poveo. Na rubu šesnaesterca David Vuković imao je vremena da se namjesti i preciznim udarcem pogodi vratnicu Zrinjskog, a od nje se lopta odbila u mrežu.
 
U drugom dijelu tempo je posve opao što je išlo na mlinu Borcu. Zrinjski je jalovo pokušavao a prvu pravu priliku imao je tek u 64. minuti kada je Hrvoje Barišić nakon kornera tukao glavom, ali pored vrata.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Borac

Još bolja prilika bila je u 72. minuti. Ivančić je dobro šutirao, vratar Milošević kratko odbio, ali prije Malekinušića intervenirala je obrana Borca. Zrinjski je krenuo na sve ili ništa i u 87. imao je napokon jednu dobru akciju, ali je šut Corde izblokiran u korner.
 
U samoj završnici domaći su imali stopostotnu priliku, Aldin Hrvanović našao se sam ispred vratara, ali je Milošević fantastično obranio.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close