Sarajevski derbi u Zenici

Blijeda nula u Zenici

Podatak da smo za devedeset minuta vidjeli po jedan gol u okvir gola, potvrđuje činjenicu da je derbi bio poprilično siromašan.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2023. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi ovosezonski sarajevski derbi je opet završio bez pobjednika, ali je ovaj u odnosu na prvi bio poprilično slabiji. Malo toga se moglo vidjeti na terenu trening kampa NS BiH u atmosferi koja je kako kaže Mirza Varešanović više ličila na "prijateljsku utakmicu iz Antalije", nego na jedan sarajevski derbi. Više od trideset prekršaja, puno duela, čvrstih, obilježilo je ovaj susret u kojem je dobrim dijelom utakmice izgledao kao duel u kojem niti jedni niti drugi ne žele izgubiti.

U prvom dijelu nije se dogodilo ništa posebno, dok je u nastavku ipak Sarajevo bilo bliže golu. Ziljkić je zaprijetio u 49. minuti, lopta je išla pored gola. Četiri minute kasnije Cocalić nakon kornera glavom šutira pravo u golmana Sarajeva. Igrači Željezničara su smatrali kako je lopta prešla gol liniju. Opasnu situaciju vidjeli smo u nastavku pred golom Željezničara, Ziljkić je opet šutirao, Muftić obranio, ali su u završnici akcije, jedni drugima zasmetali igrači Sarajeva, Oliveira je pogodio jednog svog, igrala se 70. minuta.

Na kraju kada se pogleda najbolja prilika je bila ona Džafića u 82.minuti, kada je njegov šut izblokiran. Podatak da smo za devedeset minuta vidjeli po jedan gol u okvir gola, potvrđuje činjenicu da je derbi bio poprilično siromašan. Željezničar je ostao četvrtoplasirani tim na tabeli s 33 boda, dok je Sarajevo zadržalo šestu poziciju s četiri boda manje.

Kopirati
Drag cursor here to close