Kumovale ozljede

Bivši Vatreni otišao u igračku mirovinu s 29 godina

U redove HNK Rijeka, točnije Škole nogometa, vratilo se jedno poznato lice. Ivan Močinić (29) preuzeo je ulogu pomoćnog trenera u kadetskom uzrastu.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2022. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preuzimanjem nove uloge Močinić je stavio točku na 'i' igračke karijere koju su proteklih sezona uglavnom obilježile ozljede, javljaju hrvatski mediji.

"Ponovo sam na starom mjestu gdje sam proveo najbolje trenutke u karijeri", rekao je Ivan Močinić.

"Krenuo sam u trenerski posao, evo početnik sam i dogodilo se preko noći. Krenuo sam u jedan drugi smjer, pomoćni sam trener u dvije ekipa kadeta. Uživam u poslu, imam super mentore, veliki mi je gušt raditi s mladim igračima", dodao je.

Ozljede su mu skratile igračku karijeru…

"Htio sam ostati u nogometu. Bio sam igrač, no zadnjih pet-šest godina mučim se s ozljedama. Htio sam raditi nešto korisno. Nogometu sam se mogao posvetiti samo ako postanem trener. Nije bilo sreće zbog ozljeda, a ovako mogu sretan doći na posao. Želju, volju i energiju zbog raznih faktora nisam mogao dati kao igrač", izjavio je.

Močinić je bio kapetan Rijeke i hrvatski reprezentativac, jer je upisao jedan nastup (2015.). Trebao je igrat na Svjetskom prvenstvu 2014. godine pod Nikom Kovačem, našao se na popisu, ali ga je zaustavila ozljeda.

Močinić je za Rijeku igrao od 2011. do 2016. godine, zatim je prešao u Austriju Beč za koju je igrao do 2019. godine. Zatim se vratio u Hrvatsku, igrao je u Istri, pa onda bio bez kluba, te je na koncu bio nekoliko mjeseci u Olimpiji i na kraju završio u Šibeniku.

Za njega je 2016. bio zainteresiran i Celtic, ali i još neki klubovi, no ozljede i pad forme kreirali su drugačiju sudbinu...

Kopirati
Drag cursor here to close