Srce

Službeno: Aguero objavio kraj karijere

''Odlazim uzdignute glave. Ne znam šta me čeka dalje u životu, ali znam da imam ljude koji me vole. Uvijek ću pamtiti nevjerojatne stvari'', naglasio je Aguero.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2021. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač Barcelone i argentinske nogometne reprezentacije Sergio Aguero odlučio je da završi karijeru nakon liječničkog savjeta vezano za probleme sa srcem.

Tridesettrogodišnji igrač iznesen je s terena tijekom susreta s Alavesom 30. listopada, a dijagnosticirana mu je srčana aritmija.

Napadač Barcelone svoju odluku objavio je danas na press-konferenciji.

Agueru je Barcelona dozvolila tromjesečno odsustvo kako bi se podvrgnuo pregledima i terapijama, ali se ipak neće moći vratiti na teren.

Video: Sergio Kun Agüero - THE PERFECT STRIKER - Best Goals

''Odlučio sam prekinuti karijeru'', rekao je Aguero kroz suze.

''Ovo je veoma težak trenutak. Odluku sam donio zbog srca, problema koji sam dobio prije mjesec i pol. Bio sam u dobrim rukama liječnika. Odlučio sam prije deset dana, nakon što sam sve pokušao kako bih imao bar malo nade da se vratim u igru''. dodao je.

Zahvalio je Atletico Madridu koji mu je pružio priliku kao osamnaestogodišnjaku te Manchester Cityju, za koji ga vežu lijepe uspomene, prenosi Eurosport.

''Odlazim uzdignute glave. Ne znam šta me čeka dalje u životu, ali znam da imam ljude koji me vole. Uvijek ću pamtiti nevjerojatne stvari'', naglasio je Aguero.

Legenda Manchester Cityja prošlo ljeto je prešao u Barcelonu, odigravši samo pet utakmica.

Argentinac je bio jedan od najboljih napadača svoje generacije, a karijeru je završio sa 427 golova u 786 utakmica. Osvojio je pet naslova prvaka Engleske, dva FA kupa i šest Liga kupova s Cityjem, dok je s Argentinom osvojio olimpijsko zlato 2008. kao i Južnoameričko prvenstvo prošlo ljeto.

Kopirati
Drag cursor here to close