Martin Hinteregger

Igrač aktualnog osvajača Europske lige objavio kraj karijere s 29 godina!

Branič Eintrachta iz Frankfurta, Martin Hinteregger, zaključio je karijeru s 29 godina. Njemački mediji pišu kako je to dobra odluka za obje strane...
Sport / Nogomet | 24. 06. 2022. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski reprezentativac Martin Hinteregger prošle sezone s Eintrachtom je osvojio Europsku ligu, bio je standardni član nacionalne momčadi, ali nije odigrao ove zadnje četiri utakmice u Ligi nacija, kao ni onu s Hrvatskom, a sad je jasno zašto. Naime, sa samo 29 godina otišao je u mirovinu.

Iznenađujuću vijest o umirovljenju Hintereggera objavio je njegov klub u četvrtak.
Standardni branič Orlova imao je ugovor do 2024. godine, ali prekida naglo s nogometom jer osjeća kako je njegova forma drastično pala.

"Prošle jeseni sam prvi put počeo razmišljati o kraju karijere. Igrao sam sve lošije, pobjede me više nisu ispunjavale, a porazi su boljeli dvostruko", rekao je Hinteregger:

"Bilo je malo bolje u proljeće i forma u Europskoj ligi me motivirala na oproštaj s velikim trofejom. Uživao sam u svojoj zadnjoj utakmici u Frankfurtu jer sam znao da je to moja posljednja velika pobjeda u gradu koji mi je postao drugi dom".

Hinteregger je dres Eintrachta nosio od 2019. godine. Odigrao je ukupno 138 utakmica i postigao je 14 golova.

Bild piše kako je Eintracht imao određenje probleme s ljubimcem publike kluba iz Frankfurta, a sve se odnosi na njegovo ponašanje na terenu i izvan travnjaka.

"Troipolgodišnja suradnja Eintrachta i Martina Hintereggera (29) nalikovala je na brak. Bilo je uspona, ali i padova. Bilo je svađa, mirenja, povremene šutnje - i na kraju, nažalost, kao što često biva, stigao je razvoda. To je bilo iznenađenje, ali je također bilo i očekivano", piše Bild u komentaru.

"Stoga je raskid ugovora najbolji za obje strane. Eintracht više ne mora brinuti da će branič pokvariti stvari, tako da ga više ne morate sankcionirati ili eventualno izbaciti iz kluba. Za Hintereggera, jer može pobjeći pritisku i potrebnoj disciplini profesionalnog nogometa, za što očito nije stvoren", piše komantator Bilda.

Kopirati
Drag cursor here to close